Zobrazit plnou verzi příspěvku: Xref ver. měřítko čar - ACAD02

VLASTA
11.08.2005, 17:39
Při načtení xrefu automaticky přijme měřítko čar dle aktuelního nastavení ltscale lze, aby si uchoval měřítko čar v něm nastaveném. Např. v xrefu resp. v načítaném výkresu je měřítko čar 1.5, v aktuelním je 2.5. Po načtení se změní měřítko xrefu rovněž na 2.5, kdy já bych potřeboval aby zůstalo původní. Děkuji za případné odpovědi. 

Vladimír Michl
14.08.2005, 14:07
LTSCALE je globální hodnota, takže i měřítko typu čar v napojených Xrefech je řízeno touto hodnotou v hlavním výkresu.
Pokud už chcete zachovat odlišné měřítko typu čar v Xrefu (což standardně nenastává, protože se asi xrefují výkresy stejného měřítka), je třeba v Xrefu upravit LTSCALE jednotlivých entit nebo použít rozvržení a PSLTSCALE.

VLASTA
16.08.2005, 18:27
Děkuji mnohokrát za odpověď, a dodávám. Nám se to tedy stavá neustále (po konzultaci s kolegy nejen nám), jelikož spolupracujeme s několika kancelářemi a každá má jiné zvyklosti. Měnit každou entitu v xrefu je dosti pracné, někdy až nemožné, pokud nejsou ve stejných měřítkách. Proměnná PSLTSCALE opět mění měřítko i s referencemi (vlastně je to ltscale dle nastavení měřítka výkresu). Z výše uvedeného tedy soudím, že Acad neumí zachovat ltscale v načítaném  xrefu. Teď tedy spíše podmět pro vývojáře. Myslím, že by stačilo pouze při načítání přidělat volbu zachovat ltscale xrefu, nebo přijmout aktuální. Prosím o potvrzení toho co jsem napsal, nebo s radostí přijmu nějakou další radu, či zkušenost. Děkuji Vlasta.

Vladimír Michl
16.08.2005, 22:38
Proměnná LTSCALE je globální hodnota, takže neexistuje žádné "LTSCALE Xrefu". Měřítko připojení Xrefu (včetně měřítka typů čar) lze od verze 2006 ovlivnit pomocí INSUNITS.
Zvyklosti týmu používané v názvech hladin, rozvrženích, textových či vykreslovacích stylech nebo měřítku čar je vhodné sjednotit pomocí CAD standardů.
Úprava individuálních tčměřítek entit v xrefu zase ale není tak složitá - stačí poklepat na Xref, zadat _CHPROP _ALL _LTSCALE <číslo> a změny uložit.

VLASTA
17.08.2005, 07:53
Děkuji za promptní odpověď.
Uvedený způsob změny jste už uváděl minule, k tomu tedy opět dodávám, že je to velmi pracné, kord když nemají všechny entity stejné měřítko a nejdou vybrat (nebo vyfiltrovat) všechny najednou resp. po skupinách.
Sjednocení by bylo samozřejmě optimální, ale je to po již mnohaletých zaběhlých zvyklostech různých subjektů nemožné.
Děkuji za typ, že u 2006 to už jde a zdravím Vás.