Zobrazit plnou verzi příspěvku: xref - zaciatocnik

Pet5
24.01.2009, 11:00
Dobre rano.
 
Mam 2 vykresy od 2 roznych klientov. jeden bude sluzit ako externa referencia. Ako vlozim tuto externu referenciu do vykresu od druheho klienta tak,aby mi to sadlo ako zadok na serbel presne? A aby som to nemusela dopasovavat vo vykrese?
Externa referencia je budova a druhy vykres je elektroinstalacia v budove.
A este sa mi v tom druhom - elektroinstalacii - ukazuju cudne veci. Je tam text ako keby cesta k externej referencii na ich serveri. a nakreslene je to uplne mimo layout,proste v layoutovej ploche je to porozhadzovane kde tade,len nie priamo vo vykrese.
 
Dakujem.
 
 

zdrk
24.01.2009, 12:59
Oba výkresy by měly být nakresleny ve shodných souřadnicích, dále shodně daleko od 0,0 a hlavně ve shodném měřítku.
Dále by měl být shodný referenční bod (obvykle 0,0). Případně se dá referenční bod vložení přesunout např. na nějakou entitu, která je obsažena v obou výkresech.

Pet5
24.01.2009, 13:05
Problem mam v tom,ze nie su nakreslene zhodne. Ked tam vlozit xref,nesedi to a neviem,co a kde zmenit. Napr.suradnice,vzdialenost od 0,0.Ci len si odmerat a rucne to tam nastavit? Od nejakeho bodu na vykrese?

Mantlík
24.01.2009, 20:46
K tomu, co napsal Zdrk bych ještě připojil - stejné jednotky
 
Ale pokud to stále odmítá se správně napasovat a přitom nenaleznete aspoň dva identické body v obou výkresech (pokud nejsou navzájem pootočené, postačí v nouzi i jeden) - obávám se, že to nikdy přesně nespasujete ....
Pak musíte kontaktovat autory, aby Vám tam nějaké pasovací body udělali ...
 
A co se týče té jakoby cesty ve výkresu - pravděpodobně k němu měli připojený obrázek nebo referenci - stačí odpojit (detach) a nápis zmizí ...

Romain
27.01.2009, 13:09
S tím jsou vžycky problémy. Dva projektanti = Dva odlišné souřadné systémy.

Moje metoda je tato:
1. nastavení jednotek (metry, milimetry)
2. najdu dva identické body v obou výkresech a pak udělám posun a otočení

Pokud projektanti dělaní práci pro mě požaduju JTSK a metry. Pro stavařské pravoúhlé kreslení se dá použít otočení USS a v kótování faktor měřítka 1000. Pak když dostanu podklady mám vše v pořádku.