Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zablokovaný pohyb součástí v sestavě

Matyss
29.09.2017, 19:41
Zdravím všechny,mám vymodelovanou trochu větší sestavu a zjistil jsem, že se vazby nechovají tak, jak mají. Například nyní, když vytvořím jednoduchou vazbu "proti sobě", tak součást se na plochu sice "zavazbí", ale už s ní pomocí myšky nelze pohybovat v žádných osách, ačkoli ta jedna vazba na to nemá vliv. Jiný příklad: mám páku s oky na koncích. Do jednoho oka vložím pouzdro a hle, páku nemůžu ani posunout. Když ji chytnu myškou, tak se kurzor změní na škrtlé kolečko (zákaz stání). Když si otevřu novou čistou sestavu, vše šlape, jak má. Nevíte prosímvás někdo, co s tím? Díky za každou radu.

madep
01.10.2017, 14:38
Made in Inventor. Nejste sám. Mě, když se tohle začne dít, tak mi většinou vzápětí vyskočí okno, že antivir byl aktualizován a nebo se chce aktualizovat windows. Takže i když mám rychlej počítač se super grafikou, můžu jít na cigáro, protože dobrejch deset minut se s tím nedá nic dělat. V tom horším případě zbělá obrazovka a Inventor spadne.Martin DeptaMORIS design s.r.o.

simunek
02.10.2017, 08:08

Zrovna tohle jsem řešil minulý týden. Dělal jsem úpravy na nějaké sestavě a furt nemohl dohledat kde je nějaká vazba která brání tomu že když to čapnu myší že se to nehýbe. Pak jsem zjistil že sice s tím takto hýbat nejde ale vazbu to nemá  Nevím proč se to děje.

horror
04.10.2017, 11:49
U nás ve firmě na tohle také často narážíme v podstatě všichni v našem oddělení. Jednoduchá sestava, a přesto díl zavazbený třeba třemi vazbami se nechce pohnout ani po uvolěnní všech třech. Někdy díl drží vazba úhlová ač to zní nesmyslně, jindy hold neviditelná síla. Je to zvláštní...

Matyss
04.10.2017, 19:05
Děkuji za odezvy, příčinu jsem hledal tak dlouho, až mě to přestalo bavit a začal jsem nanovo. Jenom se těším, až se to stane znovu... Podle toho, co zde píšete, je to asi chyba programu. Ale stejně děkuji, nejdřív jsem byl sám na sebe naštvaný, že jsem si to zmrvil sám, teď alespoň vím, že za to tak úplně nemůžu :D

Cheff
05.10.2017, 11:07
Je to sázka do loterie - zkusit si to hlídat, kdy se to vzalo ať se tomu přijde na kloub. Protože je to opravdu systémové (takhle jsem se přes hodinu pral s 2 roky starým projektem, protože jsem potřeboval něco posunout a furt to nešlo). Nakonec se vypla jiná vazba a lup šlo to )