Zobrazit plnou verzi příspěvku: Začátek Autocadu

Climber
04.06.2008, 20:34
ZdravímS Cadem teprve začínám a to ze studijních důvodů.Můj první dotaz je, jak vhodně modifikovat pracovní plochu, pro klasické technické kreslení, případně základy 3D modelování. Jde mi o to, aby byla přehledná a nebylo na ní zbytečně mnoho nepotřebných ikon.Dále bych rád věděl, zda je možné přinutit českou verzi autocadu přemluvit k tomu, aby přijímala i anglické příkazy.Používám verzi 2007Díky za odezvy

Mantlík
04.06.2008, 20:47
Nejdříve to jednodušší. Český (a jakýkoliv lokalizovaný) Acad k přijímání anglických příkazů "přinutíte" snadno - stačí dát před příkaz podtržítko - např.      
_line
_circle
_layer         atd.
 
Co se týče úprav plochy - tak opatrně a něco si nejřív přečtěte a zazálohujte soubory *.cui, *.mnu, *.mns,
 
nejjednodušší změnu zobrazení jednotlivých toolbarů s ikonami asi takto:
- klepněte pravým tlačítkem do "prázdného" prostoru, vyhrazeného nahoře pod roletovým menu. objjeví se volby dostupných menu a v další úrovni zaškrtnutím zobrazíte potřebný toolbar nebo odškrtnutím do naopak zmizíte
- můžete je také přesunout na vhodné místo po okraji plochy anebo je i nechat na ploše (pokud Vám to vyhovuje)
tak zkoumejte a zkoušejte ... časem se naučíte další věci

PepaR
04.06.2008, 20:49
V AutoCADu 2007 si můžete přizpůsobit prostředí dle libosti a snadno mezi nimi přepínat pomocí pracovních prostorů - viz nápověda. Modifikace pracovní plochy je jen na Vás, neexistuje univerzální řešení.
 
Anglické příkazy Vám budou fungovat i v české verzi AutoCADu, pokud před anglický příkaz dáte spodní podtržítko, např.: _LINE.
 

Climber
04.06.2008, 20:54
Děkuji za rady 

Vladimír Michl
04.06.2008, 21:30
Hlavně asi nepoužívejte AutoCAD, ale AutoCAD pro technické kreslení ve strojařině nebo stavařině - AutoCAD Mechanical nebo AutoCAD Architecture. Tam budou ikonky rovnou přizpůsobeny typu používání.
 
Holý AutoCAD ani není ke stažení - pro studenty jsou zdarma právě jen profesní verze.

luckhash
04.06.2008, 22:12
Ano, ale po stažení je pak při instalaci (nebo po prvním spuštění, nejsem si už jistý) možnost vybrat si mezi vzhledem výkresového prostoru čistého AutoCADu nebo právě specializované verze. Jde to samozřejmě přepnout i během používání.Takhle to alespoň používám u svého Architectural desktop 2007. Na plochu se dokonce umístí dvě ikony. Jedna klasická modrá autocad a druhá zelena archicad.