Zobrazit plnou verzi příspěvku: Začátek většího projektu - rada

anarchitekt
10.09.2021, 13:44
Dobrý den,Mám jeden dotaz ohledně nastavení organizace projektu. Jsem si jist, že nakonci projektu bych si uvědomil jaký byl nejlepší způsob, ale to už bude pozdě. Jde konkrétně o projekt kde je více budov nezávisle na sobě a zajímá mě jestli je nějaká výhoda v tom mít budovy do nějakého hlavního souboru, řekněme ve kterém by byl terén, vloženy jako reference a pracovalo by se na nich v jednotlivých souborech. Nebo vše modelovat přímo v jednom souboru.Možná je to hloupý dotaz, ale možná i trochu věc názoru jak vést organizaci projektu. Děkuji za váš čas

PepaR
10.09.2021, 15:56
Dobrý den, záleží na rozsahu, velikosti a datové náročnosti a typu budov. Obecně však platí, že je lepší si to rozdělit na logické celky, např. stavební objekty a vytvořit dílčí modely. Tzn., nemít to jako jeden obrovský model, kde je vše.

Peter Jirat
11.09.2021, 19:21
Závidí to na vícero faktorech, některé ani na začátku nebudete znát. Ale vždy jde rozhodit domy do jednotlivých modelů, nebo je naopak spojit do jednoho celku. Terén a případně společné suterény mějte samostatně. Pak bude záležet na tom, jak budete synchronizovat např skladby, značení, popisky. Zda budou mít domy stejnou nulu (klidně společně), nebo budou výškově jinak (to už bych od začátku uvažoval o samostatných modelech). A v případě vše v jednom jak dlouho to vůbec výkonově zvládnete, jak často si polezete do pracovních sad a budete muset uvolňovat atd.