Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zachování nastavení v 3ds MaxDesign 2011

Eger
02.12.2010, 11:58
Nástrojový panel "Select From Scene" Nabídne objekty ze scény neseřazené podle abecedy. Pokud dojde k jejich seřazení, výběru objektu, zavření panelu a následnému otevření po provedení zamýšlené akce, jsou objekty opět neseřazeny. Nástrojový panel "Material Map Browser", který po otevření upravím do požadované délky a šířky se po uzavření a následném znovuotevření zobrazí v původním (default) rozměru. Je možné tyto úpravy někde zafixovat ?

Vladimír Michl
02.12.2010, 13:54
Pro to třídění si zkuste přepnout režim - v souboru Defaults\MAX\CurrentDefaults.ini ve vašem adresáři Maxe změňte položku:
 
[Scene Explorer]SelectByNameUsesSceneExplorer=0
 
a restartujte Maxe.

Eger
03.12.2010, 11:05
Bohužel, změna položky
"[Scene Explorer] SelectByNameUsesSceneExplorer=0" nevedla ke kýženému výsledku. Objekty v nástrojovém panelu "Select From Scene" jsou nadále NESEŘAZENÉ podle abecedy.

statecny
04.02.2011, 20:15
Nefunguje Vám to patrně proto, že jste změnil jiný soubor CurrentDefaults.ini. Musíte změnit ten v adresáři pod uživatelským profilem windows: c:\Users\username\AppData\Local\Autodesk\3dsMaxDesign\2011 - 64bit\enu\defaults\DesignVIZ.mentalray\.
Pokud provedete změnu v adresáři C:\Program Files\Autodesk... tak se nastavení neprojeví.
Druhou možností je použít plovoucí okno pro výběr (klávesy Ctrl Alt o), které není třeba zavírat a tím si uchováte nastavení (např. setřídění dle abecedy) i pro další výběr.
 
Co se týká zachování pozice a rozměrů "Material Map Browser", zkontrolujte, jestli není nějak omezen přístup k 3dsmax.ini souboru. Zde najdete v sekci [MaterialBrowserDialogPosition] poslední pozici a velikost okna.

Eger
10.02.2011, 11:25

Bohužel, ani tentokrát změna položky "[Scene Explorer] SelectByNameUsesSceneExplorer=0" v souboru CurrentDefaults.ini v adresáři  c:\Users\username\AppData\Local\Autodesk\3dsMaxDesign\2011 - 64bit\enu\defaults\DesignVIZ.mentalray\.
nevedla ke kýženému výsledku. Objekty v nástrojovém panelu "Select From Scene" jsou nadále NESEŘAZENÉ podle abecedy.