Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zadání textu z Excelu na přesnou polohu

Prenosilv
07.02.2012, 13:38
Vázění, mám dotaz do fora ohledně jedné věci, která by mi velmi usnadnila život. Kreslím v AutoCadu lampy pouličního osvětlení. Od kolegy mám Excel soubor s koordináty polohy každé lampy a také její čislo. Na místo udané koordináty jsem schopen jednoduše nakreslit například kružnici, nebo nakopírovat jakýkoli objekt. Ovšem nepovedlo se mi vložit na místo těchto koordinátů text čísla lampy z vedlejšího sloupešku. Protože se jedná o tisíce lamp, nerad bych to dělal ručně po jedné.
Posílám ukázku souboru v Excell.
Prosím o pomoc a doufám, že pro zkušené Cadaře to bude hračka. Díky

alfred
07.02.2012, 13:45
Sestavte si v EXCELU prikaz pomoci funkce CONCATENATE. Pak sloupec oznacte CTRL+C a vlozte na prikazovy radek v AutoCadu.Prikaz muze vypadate napriklad takhle:(COMMAND "_dtext" "souradniceX,souradniceY" "vyska_textu" "natoceni" "obsah_textu" "")vcetne zavorek a uvozovek. Prikaz si na jednom radku odladte. Pred vlozenim si ulozte soubor. Jinak bych zvazil namisto textu vlozeni bloku s atributem. Pochopitelne prikaz pak bude vypadat jinak, ale princip je stejny.

Prenosilv
07.02.2012, 14:15
MOCKRÁT děkuji,
funguje to přesně jak jste popsal. Měl bych vám teď minimálně týden líbat boty... protože přesně tolik času jste mi ušetřil.
 
díky.

PepaR
10.02.2012, 11:10
Excel je mnohdy velice dobrým pomocníkem a i když je problém již vyřešen, tak třebas někomu pomůže tento výsek ukázky textových funkcí, jehož autorem je pan Petr Pecháček.