Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zálohování Vaultu

Seiner
04.11.2010, 08:07
Zdravím,
než začnu bádat sám, neřešil jste někdo pravidelné zálohování Vaultu? Backup Vaultu samozřejmě spustit umím a umím ho spustit i pomocí řádkového rozhraní a tudíž naplánovat. Mám ale 2 problémy:
- ADMS si sám určuje jméno zálohy. Vzhledem k velkému objemu dat mohu držet tak 2 až 3 zálohy a pak bych je chtěl mazat. Nevím ale, jak naplánovat tohle mazání, když neznám název složky.
- V dokumentaci je zmínka o inkrementálním backupu, ale mně nejde spustit - resp, tvrdí mi to, že je chybný parametr -INC. Je to tak, že tato volba je až pro vyšší verze Vaultu?
- nezkoušel jste někdo použít jiný zálohovací SW (Cobian, NT backup) a zálohovat přímo databáze a úložiště? Co vše by se muselo zálohovat a dá se z takové zálohy rekonstruovat Vaut?
 
děkuji

Charlee
04.11.2010, 10:24
U nás držíme jen jednu zálohu a ta se přepisuje. To se mi zdá, že je automaticky. Síťové disky se zálohujou celé zvlášť, tak víc záloh nepotřebujeme. Teď mě napadá, že ani nepotřebujem zálohovat databázi zvlášť, když se zálohuje celý disk :D


Lubomír Baďura
04.11.2010, 11:57
Taky zdravím!
 
Já jsem se při konfiguraci zálohování inspiroval návodem v příručce Vaultu, tzn., že vytváříme dení zálohy a udržujeme 2 poslední verze. Každá záloha je automaticky zazipována a nakopírována do dalšího síťového úložiště, kde je udržována jedna poslední verze. Pojmenování zazipovaných souborů podle jména vytvořeného VaultBackupem jsem vyřešil pomocí příkazu FOR. Jednou za čas (cca 2x - 4x do roka) ještě provedu překopírování zazipované zálohy na externí disk, kde udržujeme i starší významné verze záloh.
Asi to není úplně profesionální postup, inkrementální zálohování by bylo možná vhodnější, ale nic lepšího jsem nevymyslel. Nechám se ale rád inspirovat. Dávkový skript můžu na požádání poskytnout.
 Lubomír Baďura2010-11-04 11:58:32

Seiner
04.11.2010, 12:24
Já bych přepisoval, jenže mně to dělá složky s názvem složky třeba VaultBackup_2010_11_02_09_22_17_odp. Nenašel jsem zatím, jakým parametrem nastavit, aby se záloha přepisovala.

Seiner
04.11.2010, 12:28
Vidíte - to by možná šlo, že bych měl 2 plány, každý by zálohoval do jiné složky a já bych mohl pře startem zálohy tu složku promazat. Pak by mi bylo jedno, jaké jméno složky vytváří ta ADM konzole.

Martin.Vanecek
23.11.2010, 16:45

Dobrý denJen pár poznámek:Proč zálohovat databázi integrovanými funkcemi?Může se stát že se vám rozpadne z nějakého důvodu jen databáze má smysl kvůli tomuto nahazovat komplet disk?Také uživatel něco smaže z úložiště a potřebuje obnovu nejjednodušší je šáhnout právě do staré zálohy Vaultu.Také nahození zálohy databáze na jiném serveru nedělá problémyPokud vám "shoří" server tak obnova disku na jiném serveru může způsobit řešitelné, ale zbytečné problémy Uvědomte si že data jsou dnes tím nejdůležitějším co firma má nepodceňujte zálohování!!!Až pak budete volat technika je poměrně často pozděZa CAD studio máme zálohovací dávku využívájící příkazy konzoly a VBA kde lze navolit počet záloh (dny), a tyto zálohy posílat na externí diskTaké je třeba mít dobře navrženou údržbu databáze jinak vám může nekontrolovaně nárůst a překročit 4GB což limit pro sql studio express 2003Pokud by jste měli bližší zájem doporučuji napsat na info@cadstudio.cz
Martin.Vanecek2010-11-23 16:48:02

Seiner
24.11.2010, 07:23
Nějak nerozumím, co jste mi vlastně chtěl říct. Poučovat mne o důležitosti zálohování je IMHO zbytečné - kdybych si to neuvědomoval, neřešil bych zálohování.
  Na programování aplikace na SQL serveru si netroufám a proto uvažuji s možnostmi integrovanými v ADMS.
  Nevím, co myslíte termínem "nahazovat disk". Můžete se mi pokusit popsat rozdíly mezi Vault Backupem a zálohovací dávkou CAD studia?
   Už jsem se pokusil obnovovat ADMS (nefunkční) pouze s datových souborů a mám s tím špatné zkušenosti. I proto se orientuji na Vault Backup - tam by takové problémy neměly být.
 

horalek
24.11.2010, 08:41
Automaticky tvořené jméno zálohy "VaultBackup_2010_11_02_09_22_17_odp" měnit nelze. Doporučujeme si vytvářet ve složce pro zálohování další složky např. "A", "B" ... podle toho, kolik záloh potřebujete zachovat. Pomocí standardních DOS příkazů v dávce pak B vymažte, A přejmenujte na B a do A nechte spustit novou zálohu. Takovýmto způsobem "uchopíte" správnou variantu zálohy pro použití v dávce. Přesný obsah dávky asi můžeme dát do tipů.
Dále je možné např. naplánovat více dávek, každá v jiný den a do jiné složky.
 

Seiner
24.11.2010, 09:07
Ano, děkuji pane Horálku - ten nápad jsem o něco výše už měl :-). Ještě jsem ho nerealizoval.

horalek
24.11.2010, 19:52

 
již hotovou dávku jsme připravili a umístili na naše VIP soubory, je to včetně cyklického kopírování a kopírování na jiný počítač. Možná z toho něco použijete.

http://helpdesk.cadstudio.cz/helpdesk.html?id=DSK00319