Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zase chyba DWG co není DWG

Mráz
05.10.2016, 14:09
Zase jsme dnes dostali projekt v souborech DWG, které ve skutečnosti nejsou DWG. Při otvírání to napřed nahlásí že to není pravý DWG a pak AutoCAD skončí na FATAL ERROR Unhandled Access Violation Reading 0x0090. Prý to bylo dělané v programu Zwcad. To jsou ti číňani co ukradli kus zdrojového kódu AutoCADu? Asi jim ještě kus chyběl.Je nějaká šance vytáhnout obsah takového výkresu nebo ho aspoň prohlédnout?

Mráz
05.10.2016, 14:13
Ještě to teď kolega zkoušel otevřít v Bricscadu co má na počítači a ten nahlásí jinou chybu (invalid input) ale taky ty výkresy neotevře.

Vladimír Michl
05.10.2016, 14:26

Obvykle se nekompatibilita "DWG" souborů ze ZwCADu a podobných klonů projeví méně fatálně a menšími rozdíly v obsahu výkresů (o to zákeřnějšími), ale i takovéto chyby se mohou objevit. Prostě DWG formát to není. Zkuste si vyžádat výkres ve standardním výměnném formátu - DXF - ten obvykle zvládnou.

Peter Jirat
05.10.2016, 14:38
Pokud takové dwg překonvertuji přes dwgtrueview do jiné verze, stane se z toho plnohodnotný dwg?

Vladimír Michl
05.10.2016, 15:07

Obecně se taková DWG dají zpracovat konverzí - plně důvěryhodné to DWG ale není, i DWGCONVERT samozřejmě převede jen ty DWG objekty a v takové podobě, v jakém jim AutoCAD porozumí. Pokud je DWG poškozen pro AutoCAD, je obvykle poškozen i pro AutoCAD OEM (tedy DWG TrueView) - jádro je společné. Nicméně u některých postupů rekonstrukce těchto "DWG" souborů může zmizet ono varování o neoriginálním formátu DWG a jejich následné otvírání v AutoCADu pak vypadá normálně (vystopovatelná historie ale obvykle v DWG zůstane).