Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zdielane "Shared" rodiny

suuubo2205
14.09.2018, 12:00
Zdravim, mam rodinu v kategorii Dvere ktora mi v stene vytvori iba otvor. Kolegovia z nej spravili otvor na balkone a chceli ho vyplnit zabradlim. Vymodeloval som teda madlo zabradlia v "Generic Model" kategorii nastavil subkategoriu na "Railing" a vlozil do rodiny otovu. Po vizualnej stranke som dosiahol co som potreboval, dokonca sa mi da zabradlie aj opolozkovat. Jedine co som ale nevedel docielit je vykazovanie celkovej dlzky zabradlia v "Railing schedule" spolu s ostatnymi zabradliami. Vykaze mi polozku ale nevykaze jej celu dlzku. Spravili sme to alternativne ze sme vytvorili novy typ otvoru (kedze rovnaky otvor bol pouzity aj na ine ucely ako na balkone) a vykazali sme celkovu dlzku tohto typu a dostali sme co bolo treba. Radsej by som ale mal vsetko zabradlie na jednom mieste. Mate niekto skusenost s niecim podobnym? Dakujem.

PepaR
15.09.2018, 08:50
Ano, nějaké zkušenosti jsou, zkuste nasdílet projekt, kde je stěna se zmiňovanou rodinou okna, s vnořeným zábradlím i výkazy, a někdo Vám na to třebas mrkne.Ono obecně přiřazení vhodné kategorie danému prvku je téma na malý workshop, protože nejde se na prvky dívat jenom jako 3D objekty, ale prvky nesoucí informace a tyto se mohou lišit dle použité kategorie, stejně jako jejich chování, o vykazování ani nemluvě ;-).
PepaR2018-09-15 11:17:42

Peter Jirat
15.09.2018, 13:30
Plus mínus to máte správně, jen kontrola - délkový parametr v rodině zábradlí, která je sdílená v rodině dveří, je shared parameter? Pokud ano, tak by vám to mělo fungovat. Nic jiného nepotřebujete.