Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zjednodušování modelů - úroveň detailů

kmik
03.09.2018, 10:28

Dobrý den, prosím o pomoc s následujícím problémem.Mám model strojního zařízení, které je obehnáno oplocením. Oplocení tvoří panely, které mají vždy rám z jeklů a uvnitř pletivo.Protože se jedná o poměrně rozsáhlý model, je potřeba to nějak "chytře" udělat s ohledem na zatížení počítače.Z toho důvodu je pletivo vymodelované jako vysunutí vnitřního obrysu rámu (v podstatě "plech") a pokryté průhlednou texturou se vzorem pletiva. Pro ještě další zrychlení při práci v sestavě je tam nadefinovaná úroveň detailů "zjednodusene", ve které je part představující pletivo vypnutý.Při práci v modelu to funguje docela dobře. Díky tomu, že textura je průhledná, je dobře vidět i zařízení za plotem.Problém je však při vytváření 2D výkresu.Potřeboval bych v něm mít více pohledů, přičemž u některých musí být vidět zařízení "za plotem" a u některých ne. Ideální by bylo, kdyby ty z pohledů, u kterých potřebuji vidět "skrz plot", mohly mít nastavenou úroveň detailů "zjednoduseni" - tam je pletivo vypnuté. Zdá se mi však, že všechny pohledy ve výkresu musí být ve stejné úrovni detailů. Nevíte někdo, jak to udělat, aniž bych musel u příslušných pohledů ručně vypínat viditelnost jednotlivých partů pletiva?Pracuji v Inventoru 2017.DěkujiMilan.

masa1
03.09.2018, 12:14
Dobrý den.Vložte do výkresu druhý "Základní pohled", pro který nastavíte jinou "Úroveň detailů". Z něj odvozujte všechny pohledy, které mají mít stejné zobrazení.

Jiri.Dostal
03.09.2018, 14:24

Pro každý pohled na výkresu je možné používat jiné nastavení pohledové, polohové reprezentace i úrovně detailů zobrazovaného modelu včetně jejich různých kombinací.Jen je dobré si jednotlivé reprezentace vhodně pojmenovat, aby se v tom člověk neztrácel.

masa1
03.09.2018, 14:50
[QUOTE=Jiri.Dostal]
Pro každý pohled na výkresu je možné používat jiné nastavení pohledové, polohové reprezentace i úrovně detailů zobrazovaného modelu včetně jejich různých kombinací.Jen je dobré si jednotlivé reprezentace vhodně pojmenovat, aby se v tom člověk neztrácel.[/QUOTE] Mám Inv2018.3.1. U pohledu vloženého jako "Základní pohled" mohu změnit "Pohled", "Pozici" i "Úroveň detailů" podle potřeby. Pro z něj odvozené pohledy "Promítnutý", "Pomocný". "Řez" a "Detail" lze měnit jen "Pohled", další dvě volby jsou nedostupné. Pro jinou "Pozici" nebo "Úroveň detailů" musím vložit jiný "Základní pohled". V něm nastavím např. potlačení celého OC. A opět z něj odvozené pohledy drží toto nastavení.Je to obecné chování a nebo dělám někde chybu?

Jiri.Dostal
04.09.2018, 07:17

To jsem spíš napsal trochu zavádějící informaci. Používám totiž z 99% jen pohledové reprezentace, úrovně detailů a polohové reprezentace jsou pro mě naprosto okrajová záležitost a proto jsem předpokládal, že fungují podobně. Omlouvám se.