Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zkušenosti s instalací řady 2008

Seiner
14.05.2007, 12:03
Vytvářel jsem rozmístění a autorizoval síťové licence Mechanicalu 2008 a IS2008 a chtěl bych se podělit o některé zkušenosti. Máme server SBS2003 SP2.
 
1. Při tvorbě rozmístění IS2008 i AM2008, pokud spustím průvodce z pracovní stanice, nedovolí na server okopírovat soubor sac.exe. Neumím si to nijak vysvětlit, protože jiné exe se kopírují a tento soubor nejde ani pod systémem. Pokud ho okopíruji s jinou příponou a pak přejmenuji, je to v pořádku a instalace z rozmístění proběhne. Když spustím průvodce přímo na serveru, chyba se neprojeví. Připisuji spíš serveru, než instalaci.
 
2. Instalace pomůcky pro aktivaci licencí na serveru proběhla v pořádku, ale v zadané cestě nejsou žádné soubory a nevznikl žádný zástupce. Na pracovní stanici bez problémů.
 
3. Tvorba rozmístění IS2008 spuštěná z pracovní stanice "vytuhla" po vložení 2. DVD. Tatáž spuštěná přímo na serveru bez problémů.
Průvodce Mechanicalu proběhl (až na 1.) i ze stanice.
 
4. Moc se mi líbí možnost nastavit podnikové volby a cestu k definicím plotterů u AutoCADu2008. Bohužel, pro Mechanical se neuplatní a musí se stejně nastavovat na každé stanici zvlášť. (dělám to pomocí vyexportovaného profilu)
 
(Třeba někomu ušetřím nervy, nebo mi někdo podá vysvětlení, abych se netrápil na pochybách :-)