Zobrazit plnou verzi příspěvku: Změna barevného schématu Inventor 2012

kokiisek
04.09.2012, 07:42
Dobrý den, máme problém se změnou barevného schématu v inventoru, je nastaveno na šedé pozadí, ale jelikož většina modelů je šedivých, tak se nám v tom blbě vyznává, změnili jsme si schéma na milénium - 1 barvu, potvrdili ale při každém otevření nové součásti se schéma změní zpět na šedé... takto to je at nastavíme jakékoli jiné schéma. Nejsme zrovna nadšeni z toho že co 10 minut si musíme měnit pozadí.. tato  změna nám nejde jen na jednom počítači ze 4... Děkuji za jakoukoli pomoc...

dusek
04.09.2012, 08:40
jakým postupem tam to pozadí nastavíte? Zkuste nastavit pozadí v otevřeném inventoru bez modelů, Inventor zavřete a znovu otevřete.


kokiisek
04.09.2012, 08:49
Ano toto jsme již zkoušeli, a také to nepomohlo.nastavení: Zapnu inventor->nástroje->možnosti aplikace-> záložka barvy-> schéma milénium, pozadí 1 barva-> použít... myslím že takto to je správně protože jsme to tak dělali na všech ostatních počítačích a tam to funguje

dusek
04.09.2012, 09:02
Zkuste z počítače, na kterém to funguje, exportovat nastavení a importujte ho do toho problémového. Zkoušeli jste i jiné pozadí než milenium? Nebo i nějaké jiné nastavení než pozadí? Vše ostatní se vrací zpět stejně jako to pozadí?


kokiisek
04.09.2012, 09:07
Bohužel nevím jak se exportuje nastavení... počítače máme spojené pouze serverem, jestli mi prosím poradíte jak exportovat nastavení zkusíme to...Ano zkoušeli jsme i jiná pozadí... nemůže být problém třeba v tom že na tom jediném počítači je nainstalován CADcam? ( asi hloupá otázka)

Seiner
04.09.2012, 09:08
Zkušenosti s tím nemám, ale když střelím naslepo, nebude to v právech k registrům? Zkusil bych Inventor spustit jako správce.
(Vede mne k tomu zkušenost při změnách verze Inventoru - vždy to musíme spustit jednou jako správce. Uživatelé mají práva místních adminů, ale stejně se musí jít přes pravé myšítko a vybrat vyšší práva)

dusek
04.09.2012, 09:20
na počítači, kde to funguje: inventor -> nástroje -> možnosti aplikace -> zde je v dolní části tlačítko Exportovat -> uložte soubor na nějaké lehce zapamatovatelné místo a tento soubor pak následně pošlete poštou (přeneste na flash disku, umístěte na sdílený prostor, ...) na počítači, kde to nefunguje aplikujte stejný postup, jen místo exportovat použijte importovat a vyberte onen poslaný (přenesený, nasdílený, ...) souborPokud nezabete ani toto, tak problém bude asi někde jak píše kolega výše.

kokiisek
04.09.2012, 09:49
dusek: mockrát děkuji, ale bohužel ani toto nepomohlo. Je docela možné to s tím adminem... tak ještě to vyzkoušíme...Mockrát děkuji oběma za rady:)

horalek
04.09.2012, 18:04


Inventor si zapisuje nastavení do registrů a to při svém ukončení. Zde je asi opravdu ona chybka - nedostatečný přístup (antvir, práva a pod.).Přenos je možné prosvést i ručně. Tedy pro uživatele, kteří znají alespoň základy práce s registry. Z fungující stanice vyexportujete větev registru:HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\Inventor\RegistryVersionXX.X\System\Preferences\ColorSchemesa naimportujete ji na stanici, kde je problém. (XX.X) je vaše verze Inventoru - při procházení v registrech to uvidíte, pokud bylo na stanici nainstalováno více verzí Inventoru, bere se to nejvyšší číslo (poslední nainstalovaná verze).