Zobrazit plnou verzi příspěvku: zmena farby entit v blokoch

DodoSVK
08.12.2011, 16:36
Dobry den, chcel by som sa poradit ohladne zmeny farby entit v blokoch.
 
Vysvetlim moj problem. Mam strasne vela blokov, ktore obsahuju mnozstvo entit, ktore maju rozne zadane farby - jedna entita je red, jedna ByLayer, ina Green...
 
Potreboval by som teraz mat vsetky bloky (entity ktore obsahuju) v rovnakej farbe - Blue. Jedine co ma napada je kazdy blok otvorit, oznacit vsetky entity a zmenit im farbu na Blue, popripade na ByBlock a potom im zmenit farbu bloku na Blue.
 
Lenze povedzme ze mam takych blokov 1000, rucne kazdy jeden otvarat je strasne casovo narocne. Neexistuje napriklad takyto prikaz? - oznacil by som vsetky a pouzil prikaz, ktory by vsetkym entitam ktore sa v jednotlivych blokoch nachadzaju zmenil farbu na ByBlock. Potom by som znova bsetky bloky oznacil a zmenil im farbu na Blue, a bolo byt to :)
 
Nic rozumnejsie ma nenapada, ak vas ano, budem rad ak mi pomozete.
 
Vdaka.

Vladimír Michl
08.12.2011, 16:41
Některé možnosti najdete v tipu:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=2426
 
Nejlépe asi přes [CMD]NASTAVDLEHLAD[/CMD] (nastavovat barvu natvrdo není moc vhodné).

rychetsky
08.12.2011, 17:15


Stahněte si LISP "BB" používám ho dnes a denně. Splní všechny vaše požadavky a možná i něco navíc

DodoSVK
08.12.2011, 17:38
Vdaka,zatial podla toho co sa o tom pise je to presne to co potrebujem...Zajtra to urcite vyskusam.Zatial sa opytam, ako sa to sprava pokial v bloku kotry oznacim je dalsi blok?...zmeni aj entity druheho bloku, ktory je v prvom? Alebo len zmeni farbu druheho bloku ale jeho entity uz neupravuje?


alfred
08.12.2011, 17:41
Možná se Vám hodí ještě utilita FIXBLOCKhttp://www.cadforum.cz/cadforum/download.asp?file=fixblock&sort=


DodoSVK
08.12.2011, 17:44

[QUOTE=Vladimír Michl]Některé možnosti najdete v tipu:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=2426
 
Nejlépe asi přes [CMD]NASTAVDLEHLAD[/CMD] (nastavovat barvu natvrdo není moc vhodné).[/QUOTE]vdaka, ale ku danemu tipu nemam pristup ...ale odpoved rychetskyho mi zrejme pomohla, uvidim zajtra ked to odskusam, ak nie skusim potom poziadat o spristupnenie tipu.A ano, idealne je ked je to pekne systematicky upravene v hladinach, no nie vzdy je to tak najma ked dostanem externe podklady. Takze teraz by sa mi to zmenou farby hladiny riesit nedalo.Vdaka za tipy.

DodoSVK
08.12.2011, 17:47

[QUOTE=alfred]Možná se Vám hodí ještě utilita FIXBLOCKhttp://www.cadforum.cz/cadforum/download.asp?file=fixblock&sort=

[/QUOTE]vdaka, aj toto je sikovna vec, no teraz mi viacej vyhovuje ak entity ostanu v povodnych hladinach...ale v buducnosti verim ze vyuzijem aj tuto utilitku

rychetsky
09.12.2011, 08:22


Záleží na tom co si zvolíte za možnost  To BB má tu výhodu, že dokáže měnit jak "hlavní" blok, tak i bloky v něm vnořené.Proto tam máte 6 různých možností na co to můžete aplikovat.Doporučuji vám použít nějaký složitější výkres na testování...pak snáz zjistíte jaká kouzla se s tím dají dělat.

DodoSVK
14.12.2011, 13:52
dakujem, funguje to vyborne!