Zobrazit plnou verzi příspěvku: Změna formátu

Václav A.
29.09.2006, 20:13
Lidičky, moc Vás všechny prosím o pomoc.Jsem tu nový a teprve se rozkoukávám.Mám ale trochu problém.Kreslím v AutoCadu LT stavební projekty.Teď začínám spolupráci se stavařem, který používá Spirit.Pokud odevzdám zakázku ve formátu .dwg,změní se ve Spiritu k nepoznání.Chtěl by po mne výkresy ve formátu .plt do plotru.Jenže pokud uložím jako implicitní do souboru v tomto formátu,zjistím, že je výkres prázdný.Nevíte prosím někdo jak správně postupovat? Moc díky.

PepaR
29.09.2006, 21:41
Určitě nemůžete ukládat implicitně do PLT formátu přes "Uložit jako" Do pltž formátu lze uložit jen přes dialog "Tisk", kdy nastavíte patřičné náležitosti pro tiskárnu (respektive ovladač tiskárny) na kterou budete výkres tisknout a pak zaškrtnete možnost Vykreslit do souboru. To že se Vám nic neuložilo do PLT znamená, že jste špatně nastavil např. oblast tisku nebo měřítko. Nicméně PLT neslouží k dalšímu zpracovávání, ale pouze jako prostředek pro tisk. Něco jako PDF pro dokumenty ve Wordu.

Robo
29.09.2006, 21:44
Spirit nepoznam, takze neviem ake formaty dokaze citat, ale nepomohol by vam skor format dxf?Co sa tyka formatu *.plt, neviem co s tym dalej mienite robit, ale pokial to dotycny potrebuje iba pustit na svoj ploter a kvoli tomu je Vam treba tento subor, treba mat nadefinovany ploter na ktory vytvorite plt, a musi to byt ploter ktory ma on. Dalej musite mat zadefinovane *.ctb, ..., ako pri normalnom tlaceni na hocijaku tlaciaren alebo ploter.Postup je totiz totozny, len pred potvrdenim tlace date volbu tlacit do suboru.