Zobrazit plnou verzi příspěvku: Změna pohledu ve výkresu

K4my
23.04.2009, 09:43
Mám výkres, v něm sestavu, tedy i kusovník, a pro pohodlnost jsou ve výkresu sestavy vloženy i pohledy jednotlivých dílů. Když ale ze sestavy některé díly v budoucnu vyjmu, a zaměním je za jiné, ve výkrese zůstávají pohledy těch starých, což je logické, ale nejde mi změnit jejich odkaz na model novější.

Pro příklad mám sestavu složenou ze dvou dílů č.1 a č.2; a druhý díl zkopíruji jako díl č.3 a přidám do něj třeba jen otvor. Model č.2 nahradím modelem č.3. Ve výkrese se mi stále dominuje pohled č.2, který potřebuji nahradit pohledem(modelem) č.3

Jde nějak pomocí design aceleratoru zaměnit pohledu č.2 model 2 s modelem 3 ?? Mě se to zatím nijak nepodařilo.

Cheff
23.04.2009, 10:22


Asi jsem se do toho trochu zamotal, ale výkres by měl vždy zobrazovat aktuální sestavu. Tedy pokud je sestava uložena s modelem 3 měl by i výkres být s pohledem na model 3 - pokud je pohled vytvořen ze sestavy. (Pokud je pohled na díl vytvořen ze sestavy a stále se zobrazuje model 2., který v ní být nemá, tak výkres nejspíš bere nějakou starší sestavu, kde díl 2. nebyl vyměněn.)Pohled na díl 2 by zůstal jen pokud by byl vkládán díl 2 samostatně. V takovém případě bych jej nahrazoval:1) dočasným přejmenováním modelu 2. a otevřením výkresu (při dotazu na chybějící part zvolit model 3.)nebo 2) Design assistentem - nad výkresem a přepnout na "správa" -> akce: Nahradit -> a do názvu přepsat nebo vyhledat daný part.
Cheff2009-04-23 10:26:31

Martin Rebenda
23.04.2009, 10:25
Tak udělejte iSestavu a tam si to přehazujte...

Pavel Žáček
23.04.2009, 11:33
Jedna z možností je, že pohledy na jednotlivé díly nevytváříte z modelu dílů, ale z modelu sestavy. Je potřeba potlačit viditelnost všech ostatních dílů, kromě toho, který chcete vidět. Pak jsou pohledy vždy aktuální a také provázané s jedním kusovníkem, který přísluší k sestavě.

K4my
27.04.2009, 13:29
▬► Cheff : Ono se mi to špatně vysvětluje, ale šlo o to vytvořit výkres sestavy, ve kterém budou i jeho poddílce. Z důvodu úspory papíru při tisku. Tedy mít ve výkresu sestavy rozkreslené i pohledy jednotlivých dílců, s tím, že když jeden nahradím novým (podobným), tak abych ten starý pohled nemusel mazat ale jen jej nahradil :-)   Zjistil jsem že možností je opravdu dost, problém je jen při rozvinech :-(

▬►Pavel Žáček: To je dobrý tip, nad tímto jsem také zabádal, ale problém je výše zmíněný rozvin (v případě plechových dílů)... Ikdyž je dosti krkolomný, pokud se často přidávají a upravují díly, nicméně troška práce ve výkresu to vyřeší, narozdíl od mého původního postupu.

Všem tedy děkuji za reakce :-)