Zobrazit plnou verzi příspěvku: Změna v potrubí

maiklss
20.06.2017, 08:26
Dobrý den   začínám s podtrubíma a trochu v to plavu:)Potřebuji poradit jak v potrubí udělám redukci z velké na malou trubku když mi inventor nedovolí náhrazení.Postupuji: V sestavě zakreslím trasu dám naplnit a pak chci změnit některé komponenty a inventor mi to nechce povolit. 

Cheff
20.06.2017, 09:23
Jak nedovolí nahrazení? - Tomu nerozumím.Nicméně redukování potrubí bylo vždy přídavnou tvarovkou (buď redukcí, nebo T kusem, případně jsme měli přímo odbočky jako navařovací část potrubí - spoj svarem trubka trubka) Případně jak nechce dovolit změny, výměny ventilů a tvarovek by povolit normálně měl (případně tvarovku vymazat a znovu vložit). - Musel bych to vidět, dnes už lovím z paměti, ale několikaletou praxi jsem měl ;-)

maiklss
20.06.2017, 09:37
Tak tohle se už povedlo ale jaký mzpůsobem  nastavit že na potrubí na konci bude příruba?

Cheff
20.06.2017, 10:19
No pokud není "přírubový styl", tak vložit nejdříve přírubu a pak tahat...

rys-kt4
23.06.2017, 09:42
Obecně je lepší vedení rozdělit na trasy podle typu a světlosti, nedělat dlouhá a složitá vedení, včetně mnoha variant stylů.Jak říká kolega, začátek a konec dílčí trasy opatřit tvarovkou nebo navázat na stávající a vytvořit trasu dle potřebného stylu. Dodatečné vkládání tvarovek (T, kusy, ventily a příruby i v potřebné rozteči) je snadné, tedy jsou li správně pro inventor parametrizovány, to je naprosto zásadní.Bohužel to ale chce si chvíli zaplavat a pak se plave docela dobře. Postupů je na netu docela dost (v AJ)