Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zobrazení oken ACADu na dvou monitorech

sumi
28.02.2009, 17:58
Prosím o radu: používám pro svou práci notebook a ext. monitor. Chtěl bych využít obou monitorů. Lze otevřít autocad "zvlášť" tak abych mohl jedno okno umístit na monitor notebooku a to druhé na ext. monitor? V každém okně bude otevřen jiný soubor. Děkuji za odpověď.

zdrk
28.02.2009, 19:50
Co spustit autocad 2x - každý pro jiný monitor.

valík
02.03.2009, 07:03
Zdravím,
nevím, jestli nemáte něco specifického v možnostech grafické karty, ale takto by to pravděpodobně nešlo. Možnosti jsou v zásadě 3.
 
 
a) monitor a notebook v jedné ploše - tj.rozdělení pracovní plochy mezi oba zobrazovače - získá se velká plocha pro kreslení (nepraktické pro použití s notebookem) - navíc se veškerá okna výzev ap.zobrazují uprostřed - napůl na obou
 
 
b) klonování - tj.co vidím na jednom, uvidím i na druhém (spíše snad pro nějakou prezentaci...)
 
 
c) duální zobrazení - určí se, krerý zobrazovač je výchozí (primární), na něm se zobrazují aktívní okna, výzvy atd. (lze však uzpůsobit). Lze nastavit různá rozlišení pro každý, dokonce i různá pozadí. K dispozici je řada pomocných nástrojů ke grafické kartě pro takové nastavení. S úspěchem používáno u nVidia (i v češtině) a Matrox. Doporučuji. Na ploše pro kreslení mám okna CAD-u rozmístěna v kaskádě nebo dlaždicově. Na druhém monitoru mám pouze ovládání - ikony atd.
 
Hodně zdaru!

J.Richter
02.03.2009, 10:28
Myslím si, že to nepůjde, pokud nemáte v notebooku grafickou kartu, která by měla dva výstupy. Pokud zapojíte externí monitor klasicky do VGA portu notebooku, s největší pravděpodobností docílíte maximálně toho, že na displayi notebooku i na externím monitoru bude to samé.

zdrk
02.03.2009, 10:45
Já mam notes s výstupem pro VGA monitor. V nastavení graf. karty zapnu režim multimonitor.
Spustím 2 x autocad, jeden přenesu na druhý monitor a můžu pracovat.

J.Richter
02.03.2009, 10:59
[QUOTE=zdrk] Já mam notes s výstupem pro VGA monitor. V nastavení graf. karty zapnu režim multimonitor.
Spustím 2 x autocad, jeden přenesu na druhý monitor a můžu pracovat.[/QUOTE]

Mohu se zeptat, jaký notebook máte, respektive jaká je v něm grafická karta? Děkuji.

Buba
02.03.2009, 11:10
[QUOTE=valík]
 
c) duální zobrazení - určí se, krerý zobrazovač je výchozí (primární), na něm se zobrazují aktívní okna, výzvy atd. (lze však uzpůsobit). Lze nastavit různá rozlišení pro každý, dokonce i různá pozadí. K dispozici je řada pomocných nástrojů ke grafické kartě pro takové nastavení. S úspěchem používáno u nVidia (i v češtině) a Matrox. Doporučuji. Na ploše pro kreslení mám okna CAD-u rozmístěna v kaskádě nebo dlaždicově. Na druhém monitoru mám pouze ovládání - ikony atd.
 
Hodně zdaru![/QUOTE]
 
Môžte podrobnejšie rozpísať, kde sa čo a ako nastavuje?
Ďakujem.

Rostislav Říha
02.03.2009, 11:36
zatím na každém notebooku, co jsem měl (od roku nebreč 5 různých) vždy šlo: systém-display-nastavení-paknějakákartapodletohocotammátezachip-zatržítkorůznéhojménaalevždyumožňujícízobrazittotéžcovidímnamonitorunotebookuina externímmonitoru....nebo volbu "dva monitory", kde na každém vidím něco jiného, jak to popisuje zdrk. Konkrétní posloupnost dialogů se bude stroj od stroje lišit.
Univerzální rada:
1. Pokud na kartě, na které jste, není volba, kterou hledáte, zkuste jinou kartu.
2. Pokud jste vystřídal(a) všechny dostupné karty a Vámi požadovaná volba tam není, ověřte, zda jste se nespletl(a) a místo vlastností grafiky nenastavujete třeba harddisk.
3. Pokud bod 2 dopadl negativně (ve smyslu "ne, nejsem trouba(trubka)fakt nastavuji grafiku"), projděte všechny karty a hledejte čudlík, na kterém bude (podle jazyka Vašeho OS) buď slovo "Rozšířené", nebo "Advanced"....nejspíš se dostanete do dalšího dialogu s novou sadou karet, kde můžete opakovat postup 1-3.
Jedná se o univerzální radu... v konkrétním případě stačí začít z ovládacích panelů kdekoli, kde se vyskytuje slovo display nebo graphics a musíte tam dříve nebo později dospět.
 

zdrk
02.03.2009, 11:59
[QUOTE=J.Richter] [QUOTE=zdrk] Já mam notes s výstupem pro VGA monitor. V nastavení graf. karty zapnu režim multimonitor.
Spustím 2 x autocad, jeden přenesu na druhý monitor a můžu pracovat.[/QUOTE]

Mohu se zeptat, jaký notebook máte, respektive jaká je v něm grafická karta? Děkuji.[/QUOTE]

Je to hodně starý dědeček, grafika je tam přímo historická - typ adapteru SiS M650

valík
02.03.2009, 12:41
Rád bych Vám byl nějak nápomocen, ale pravděpodobně bude nastavení různé podle situace. Se služebním notebookem pracuji občas doma, takže přesněji snad příště. Používám právě duální zobrazení (menu na NTB a kreslící plocha na LCD. Dokonce jsem vyzkoušel i DVD z mechaniky NTB zobrazovat na širokoúhlém TV (CRT - obraz zapojen přes S-Video). V -Start-Nastavení-Ovládací panely- mám položku -Ovládací panel nVidia- a dále -nVidia-nView Desktop Manager-, kde lze vše nastavit a odzkoušet. Panely jsou počeštěné (nápověda však v ENG). Nastavit lze i z ikony v oznamovací oblasti (u hodin vpravo dole na liště Start). Přes ovládací panely a položku -Zobrazení- rovněž. Záleží jistě i na ovladači grafiky, verzi software ap. Mám odzkoušeno na NTB HP-Pavilion, číselné označení si však nepamatuji. Co je tam za grafiku...bych teď klamal. Bude to jeden z lepších služebních strojů s certifikovanou grafickou kartou a ovladači, běží na tom slušně i AIS 2009. Zkoušejte, také jsem před časem nevěřil, že to takto půjde, dost dlouho jsme to s kolegou nastavovali, aby to chodilo podle představ.

J.Richter
02.03.2009, 20:08
Dobrý večer. Velmi se omlouvám za svůj předchozí příspěvek, který jsem napsal bez ověření faktů. Hned po příchodu domů mi to nedalo a zapojil jsem do svého notebooku CRT monitor klasicky do VGA portu. NTB automaticky detekoval druhý moonitor a nabídl mi, co s ním, jestli duplikovat plochu, nebo rozšířit. Samozřejmě jsem dal rozšířit, nastavil pár věcí (refresh, rozlišení) a teď si užívám parádní dual display. Takže se znovu omlouvám za dezinformaci. Nebýt tohoto threadu, ani by mě nenapadlo, že to může fungovat.

NTB: Lenovo N500
GPU: Intel GMA 4500MHD
OS: Windows Vista Home Basic

Ferdinand
03.03.2009, 14:44
Když jsem doma chtěl pustit z NB něco na TV-obrazovku, tak po připojení obrazovky se v NB mělo nastavit
(na ploše pravý klik) - Vlastnosti - Nastavení - ?
(nyní ale nemohu prakticky ověřit, pracuji v práci na stolním PC)

Mikemamm
03.03.2009, 15:20
Ano jak pise Ferdinand, na plose pravym tlacitkem vlastnosti-nastaveni-nastaveni zobrazeni a tam vidite primarni obraz notebooku a sekundarni monitor, ktery je pripojen, dale si jen nastavit, ktery chci pouzivat jako primarni a ktery jako sekundarni anebo moznost rozsirene plochy, dualnich monitoru apod ...
Jelikoz jsem student a cestuji mezi koleji a domovem, tak jsem koupil vykonny notebook a pouzivam k nemu 20lcd jako rozsirenou plochu a z vlastni zkusenosti mohu rict, ze vse funguje tak jak ma, avsak uz pak take zalezi na vykonu graficke karty kdyz pouzivam 3D, ale to sem nepatri

hjls22
27.03.2009, 20:45
Minimalizujem okno v ktorom je autocad, potom ho natiahnem na obidve obrazovky (ak Vam to ide). Ak su otvorene dva subory, window-tile verticaly a tak mam na kazdej obrazovke iny subor.

Peter M.
30.03.2009, 12:54
No a ja to delam tak, ze z NB pustim do TV film (pokud jsou nejaci divaci) a mezitim na NB pracuji (napr. v Cadu).Prehledne nastaveni je v Ati Catalyst, tam je to i zobrazeno jak na to... tusim, ze je to volba "rozsirit pracovni plochu". Neni k tomu potreba buhvijak vykonny stroj - v dnesni dobe to umi kazdy NB za 10-12tis ;)