Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zpomalené kopírovaní z výkresu do výkresu

Ancoska
22.07.2015, 08:58
Dobrý den, mám složitý a možná často opakovaný dotaz. V posledních měsících se nám stává, že při nakopírování určitého textu nebo čáry z výkresu do výkresu se spolu s nimi nakopíruje přebytečné množství stylů textu, které nejdou vymazat. To ovšem zapříčíní, že výkres má ve výsledku přes 7 MB a následné kopírování čehokoliv je buď zpomalené nebo úplně nemožné. Naše teorie je, že kopírujeme text či čáry z výkresu, který byl nějakým způsobem "zasekaný" a takto to přenášíme dál a dál. Nemáme ale tušení, jak se toho zbavit. Příkazy typu -UPRSEZMĚŘ nebo PURGE nezabírá. Děkuji moc. 

zdrk
22.07.2015, 09:05
A jak to vypadá s filtrama hladin?

Ancoska
22.07.2015, 09:24
S filtry hladin to vypadá tak, že tam žádné nejsou, alespoň se to tak ve správci hladin tváří. Zato ve stylu textu se objevilo obrovské množství stylů, které vypadají, že se nakopírovali snad z microstationu (dgnstyly). Nejdou ani použít a hlavně nejdou smazat. Může to být ale úplně něčím jiným. 

Peter Jirat
22.07.2015, 09:37
Je na to tip:http://www.cadforum.cz/cadforum/snadne-odstraneni-pozustatku-typu-car-vnesenych-z-dgn-tip9329 a když budete tady chvilku hledat, tak k tomu taky něco najdete.

Petrsorge
22.07.2015, 09:37

Podobnou věc v poslední době potkáváme taky. Nedokážu poradit čisté řešení problému, ale náhodou jsme objevili způsob jak to oklikou řešit. Nemám potuchy co a proč se do výkresu dostává, nicméně to řešíme pomocí design centra. Nejlépe když uvedu příklad. Tvořil jsem nějaký jednoduchý PiD(cca 460 entit) ale kopíroval jsem z jiných pidů bloky a nakonec tento jednoduchý výkres narostl na 7MB. Stačilo ale všechny entity pomocí Ctrl+A označit, vytvořit z nich jeden blok a pomocí design centra (DC) překopírovat tento blok do nového čistého výkresu. Rázem jsem získal soubor velikosti 183kB !! Z toho mi plyne že kopírování pres DC je čisté a netahá ssebou všechen ten brajgl což Ctrl+C dělá.Uvědomuju si, že to není ideální řešení vhodné pro každou příležitost, ale v rámci možností si s ním většinou vystačíme.A když tento postup aplikujete na začátku práce na soubory, které používate jako zdrojové, tak se z nich pak dá i běžným způsobem kopírovat.

johny
22.07.2015, 09:54
[QUOTE=Petrsorge]
Podobnou věc v poslední době potkáváme taky. Nedokážu poradit čisté řešení problému, ale náhodou jsme objevili způsob jak to oklikou řešit. Nemám potuchy co a proč se do výkresu dostává, nicméně to řešíme pomocí design centra...[/QUOTE]
No a zkusil jste ten hotfix DGN PURGE? http://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/AutoCAD-DWG-files-unexpectedly-increase-in-file-size.html

Ancoska
22.07.2015, 10:13
K hotfixu jsem se nedostala, ale zkusili jsme vymazat "infikovaný" text a to vše uložit do dxf a zpětně do dwg. Tím se výkres vyčistil, zmenšil se a kopírování (které radši nebudeme tak horlivě provádět) už funguje. Děkuji všem za pomoc

Ancoska
22.07.2015, 10:30
Jen dodávám, že hotfix funguje taky skvěle, právě jsem vyzkoušela :-). Ještě jednou děkuji :-)

Petrsorge
22.07.2015, 10:46

Hotfix určitě vyzkouším, jen co se mi povede chytit nějakyho ajťáka kvůli právům. Nicméně zrovna u nás je většina autocadů jen LT kde se nedá toto řešení použít. (jsem světlá vyjímka protože jsem si plný vynutil právě kvůli této funkcionalitě).Ale mnou výše popisovaný postup na nich jde aplikovat.