Zobrazit plnou verzi příspěvku: Ztráta historie součásti

Miko
18.04.2007, 12:05
Zdravím všechny a mám jeden malý dotaz. Při přenosu dat od externího konstruktera se ztratila kompletní historie součásti (.ipt), přenosy zatím probíhaly vždy bez problémů, ale naposled přinesl data na DVD a je tu problem. Může ztráta souviset s DVD (data měla nastaven příznak jako "archivní") nebo je to někde nějaké nastavení nebo další jiná záhada? Setkal se s tím někdo a je možné to udržet pod kontrolou (někdy by se tato funkce hodila)?
Díky předem za nápovědu.

Mrázek
18.04.2007, 12:11
Jediné, co mne napadá, zda to není díl, importovaný do Inventoru z jiného CADu pomocí nějakého výměnného formátu (např. ze STEPu). Takový part (který už byl uložen v Inventoru) má koncovku .ipt, ale je bez historie.

Miko
18.04.2007, 18:11
Máte pravdu, vypadá to přesně jako importovaný díl, ale bohužel jsou to díly celé vytvarované v inventoru. Po reklamaci nám konstruktér přinesl díly znova, ale tentokrát na flashdisku a je to v pohodě. Jediné co je za problém, že nevím jak tato zajímavá funkce vznikla a jak ji mít v budoucnu pod kontrolou.

Mrázek
19.04.2007, 08:06
Ještě mě napadla jedna možnost - nejednalo se o odvozenou soušást? Ta svou vlastní historii nemá, protože ji přebírá z originálního Partu.
Určitě jsem přesvědčen, že na nosiči informace nezáleží, buď je soubor v pořádku a má všechno jak má mít, nebo je poškozený a pak by se asi vůbec nenačetl.

Miko
19.04.2007, 08:34
Jednalo se o normální součásti, kde byly jak přímo modelované "IPT", tak samozřejmě i odvozené. Celý projekt měl asi 50 součástí, z toho cca 10 odvozených a přitom všechny byly takto postižené.