Zobrazit plnou verzi příspěvku: Ztráta modelu

Olde
22.04.2013, 06:58
Zdravím. Stala se mi taková nemilá věc. Uložil jsem si model, ale nyní mi nejde otevřít. Scéna je prázdná. Přitom soubor data obsahuje. Zřejmě při ukládání došlo k chybě a model je poškozen. Je na to nějaká finta jak model zachránit? Nebo mám několik desítek hodin práce oželez a začít znovu?  Díky za pomoc.

Biolit
22.04.2013, 08:18
a neni jen ten objekt schovany? Zkousel jsi zobrazit vsechny layery nebo "unhide all objects" v quadmenu?Zkus ho otevrit ve starsi verzi nebo na jinym kompu.nebo zkus ten model mergnout do nove sceny.Nevim na kolik autobacku mas nastaveny zalohovani, ale pokud jsi od te doby vicemene nic v maxu nedelal, tak by mohl byt v nejakem autoback souboru.Popripade jeste pokud si ten model rendroval sitove, tak tam odtud by se dal taky vytahnout.

Olde
22.04.2013, 10:18
objekt schovaný není. na jiném kompu otevřít také nejde. v autobacku je ta scéna také prázdná. navíc se vyčistil i materiál editor. ještě si vzpomínám, že při otevření se mě to ptalo, zdali chci scénu modofikovat. netuše nic zlého jsem dal ano. zřejmě došlo k nějakému poškození.

Biolit
22.04.2013, 10:35
jestli to neni problem, tak mi zkus poslat ten soubor a ja bych se na to podival, jestli s tim neco nezmuzu.