Zobrazit plnou verzi příspěvku: Zw Cad

BOST
04.04.2007, 10:19
Dobrý den.
 
Má někdo z tohoto fóra zkušenosti s Zw CADem, ať už z oblasti vlastní práce v tomto softwaru, nebo z oblasti práce v jiných programech s importovanýmy daty s tohoto cadu? Chtěl bych se zeptat na hodnocentí tohoto softwaru. Potřebuji nějaký kreslící program pro vlastní práci zhruba na úrovni AutoCADu LT, samozřejmě v nižší cenové relaci. Děkuji.

KMachálek
04.04.2007, 10:44
Zkoušel jsem ho. Na první pohled vypadá dobře, není drahý, ale měl jsem problém s otvíráním některých výkresů a dost často mi to spadlo. Je třeba počítat s tím že je to čínský výrobek.

BOST
04.04.2007, 11:03
Z jakými výkresy jste měl prosím Vás problém při otvíráním v Zw CADu.? Byl to *.dwg z AutoCadu?  Padání Zw Cadu probíhalo při běžné práci nebo při práci s importovanými / převzatými daty z jiných cadů?  Máte takéz kušenost  z prací  v AutoCadu (nebo jiném programu) z daty vytvořenými v Zw Cadu? Mockrát děkuji.
 
Irelevantní poznámka:
který výrobek dnes není z Číny (nemluvím o technologiích). Dá se tento software přirovnat k teniskám z asijské tržnice versus Adidasky (ZwCad versus AutoCad)?

KMachálek
04.04.2007, 11:25
Zkoušel jsem to vloni na různých výkresech z mojeho archivu. Většinou byly z AutoCADu LT. Kompatibilitu DWG ze ZwCADu jsem osobně nezkoušel, ale už se tu probíralo že to neukládá správný formát.

Softwarů z Číny zatím moc neznám. A tržnicový dojem to na mně trochu dělalo.

BOST
04.04.2007, 12:08
Děkuji pane Machálek za váš názor. Protože na mne tento program udělal dobrý první dojem a jeho cena je příznivá, chtěl jsem zjistit, jaké jsou praktické zkušenosti s tímto SW. Co se týká "tržnicového dojmu" máte tím konkrétně na mysli, že mu chybí standardní nebo běžně používané funkce  AutoCADu LT nebo obrazně řečeno jeho "neohrabanost"?  Nebo je to jen celkový dojem způsobený tím, že člověk pracuje a je zvyklý na určitý cadovský standard a změny nebo odchylky od těchto zvyků jsou mu na obtíž? Neberte prosím druhý dotaz nějak osobně. Zkoušel jsem Zw Cad jen včera večer, takže nemohu mít žádné zkušenosti a nechtěl  bych investovat do levných pěkných botků, které se mi za týden rozpadnou.  Pro drobné živnostníky je investice do značkových CADů nákladná. 

KMachálek
04.04.2007, 13:31
Nepovažuju se za zkušeného experta na ZwCAD. Zkoušel jsem ho jen chvíli. Ten dojem jsem měl hlavně z toho padání a asi i z toho že je z Číny

BOST
04.04.2007, 13:55
Děkuji Vám za Vaše postřehy.

kafar
12.04.2007, 16:39
Dobrý den,nevím zda je to pro Vás ještě aktuální, ale při zkoušení ZeCadu (demoverze) jsme zjistili zásadní nedostatek v hardwarových nárocích. Fungovalo to slušně jen na velmi "silném" počítači (3GHz, 2GB RAM). Používali jsme naše archivní projekty a o nějaké kontinuelní práci se nedá vůbec hovořit. Připoměli mi to příspěvky viz. výše. Přímo jsem to také nezkoušel, ale mám pochybnosti o kompatibilitě Acad dwg   x   ZwCad dwg. K.

danek
12.04.2007, 16:56
Se ZW CADem také moc zkušeností nemám, ale pokud takto sháníte nějakou levnější variantu AutoCADu LT, tak z mých vlastních zkušeností bych se přikláněl k BricsCADu. Je s DWG formátem maximálně kompatibilní a cena je velice příznivá.A navíc se nejedná o čínský výrobek, ale o čistě produkt evropský, vývoj je v Belgii.Více informací naleznete na www.cadservis.com