Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5845 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoinventor versus ironcad

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 407
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: inventor versus ironcad
    Zasláno: 18.čvc.2005 v 09:26

Zdravím konferenci,

pokud má někdo zkušenosti z Ironcadem prosím o srovnání s Inventorem.

Který program je lepší?

   S pozdravem Hrnčíř

Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 14.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 340
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2005 v 10:49
V tomto Vám asi nikdo moc neporadí - jediná možnost je oba programy postavit proti sobě a vyzkoušet na nich takovou práci, kterou nejčastěji děláte... co semse tedka díval na jejich web a flashe co to všechno umí..tak se jako každý 3D cad moc od sebe neliší..zprvu jsem dokonce myslel že se dívám na solidworks . Protože každý rok vycházejí nové verze u všechny výrobců, tak rozdíly jsou maximálně jedno takové období, v příštím konkurence každou novinku dožene a přidá ještě něco svého, smůla že už nejde prakticky co nového vymýšlet (ono by toho na vymýšlení bylo celkem hodně a i praktického, ale většinou jsou to individuální potřeby každého z uživatelů a ty nikdo řešit nebude), takže se to v poslední době uchyluje k takovým věcem jako je reálná vizualizace apod...je to hezké hlavně pro obchodníky, že vidí zcela reálně jak to bude vipadat, než se to vyrobí, ale dělníkovi to tisknout v barvě na fotopapír asi nikdo nebude a stejně mu je takové pohled dobrý možná tak pro montáž..ikdyž pár správných pohledů to noprosto vynahradí..
Co sem našel HW náročnost tak je jako u všech těchto programů značná a čím nabušenější mašinu máte tím líp... pak už zbývá jedině hledisko, s kým spolupracujete a jestli si můžete vyměňovat "živé" soubory a né jen STEP a pochopitelně v NEposlední řadě na kolik tahle sranda vyjde.
Dle mého..kdyby se AI prodával pouze samostatně = bez acadu a mechaniklu, popř. by šlo dokupovat libovounou kombinaci a různé moduly pro AI (např AI(bez vizual studia)+LT což je např pro mě naprosto dostačující) tak by byl pravděpodobně o dost levnější a tím i prodejnější...a na nějaký ten nedostatek a chybičky by se přivřelo oko
používám: ASI9 SP4

Ing. Vladimír Janča
Konstrukce strojů a zařízení
Kvasice
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21465
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2005 v 10:56

lepší z jakého hlediska? co jsou kritéria? (funkce, cena, kompatibilita, podpora...)
je "lepší" Hyundai Getz nebo Mercedes A?

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Maros Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.úno.2005
Lokalita: Slovensko
Stav: Offline
Bodů: 23
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2005 v 11:17
Myslim ze p. Otasek to vystihol. Je tazke porovnavat dva CAD systemy, pretoze kazdy ma nieco svoje dobre, ale aj menej vydarene. Tym padom pre formara moze byt lepsi iny system ako pre nastrojara. Z osobnych skusenosti, kedysi som robil v Solid Edgi formy a nemal som najmensi problem. Inventor nema tak pokrocile modelovacie funkcie, na druhej strane, viac sa mi pacia potrubia a kablove zvazky....a takychto porovani by sa dalo vymysliet cela hromada....a urcite o chvilu padne nazor, ktory toto moje tvrdenie uplne vyvrati a bude tvrdit ze Inventor je na formy najlepsi....jednoducho zalezi to na Vas co si vyberiete a najlepsie bude vyskusat si to, alebo si to dat predviest na Vasich datach.
S pozdravom

Maros Jandak
Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 14.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 340
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2005 v 11:46
Ještě sem zapoměl jeden detail, na který člověk při rozhodování se u nějaké prezentace často zapomíná...modelování,sestavy a výkresy jsou jedna věc, ale různé vychytávky při správě dokumentace jsou kolikrát významnější...

např. mám sestavu s díly, ke všemu mám udělané výkresy a tedka potřebuji udělat velmi podobnou sestavu s prakticky shodnými díly... protože každý člověk je v povaze trochu líný (bez toho byse vývoj neposunul), tak se mu to nechce vše modelovat a detailovat znovu..takže potřebuje nástroj který sestavu, díly, výkresy zkopíruruje pod jiným názvem.. v AI je na to design assistant..v něm se mi povedlo "duplikovat" bud jen sestavu a díly anebo jen výkresy, obojí najednou se mi nějak nedaří..neví někdo jak nato?
používám: ASI9 SP4

Ing. Vladimír Janča
Konstrukce strojů a zařízení
Kvasice
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Stav: Offline
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2005 v 12:09

Původně odeslal(a) Otasek Otasek napsal(a):

.. v AI je na to design assistant..v něm se mi povedlo "duplikovat" bud jen sestavu a díly anebo jen výkresy, obojí najednou se mi nějak nedaří..neví někdo jak nato?

Zkuste Pack and Go - z původního projektu by to mělo vybrat vše, i výkresy. Jako cílový zvolte adresář nového projektu. Pak si jen nový projekt přejmenujete a je to.

Desidg assistent používám hlavně pro pořádek v aktivním projektu (přejmenování souborů apod.)

Ještě k původnímu dotazu: pokud vás to zajímá soukromě, nechte si oba produkty předvést na nějakém veletrhu nebo od dealera. Pokud se ve firmě rozhodujete o nákupu a jedná se o strategické rozhodnutí, určitě bych si nechal předvést oba (nebo ještě další?) sw formou benchmarku - dejte si své zadání nějaké složitější úlohy pro vás typické a uvidíte jak se s tím ten který sw vypořádá. Ony totiž ty běžné "předváděčky" jsou udělány tak, že především prezentují to, co sw umí dobře a o zbytku se pomlčí. Ale když si zadáte svojí konkrétní úlohu, tak lépe vidíte, který sw ji řeší efektivněji.

Poslední poznámka k tématu - těžko budete hledat člověka, který vám sdělí zasvěcené srovnání, i kdyby jste si definovali okruh kritérií. Na to by musel člověk v obou sw aktivně konstruovat. Většina lidí dělá v jednom systému a ostatní zná jen z prezentací, odborných článků apod. A to se pak těžko porovnává.

Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 14.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 340
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2005 v 12:20
Původně odeslal(a) Mrázek Mrázek napsal(a):


Zkuste Pack and Go - z původního projektu by to mělo vybrat vše, i výkresy. Jako cílový zvolte adresář nového projektu. Pak si jen nový projekt přejmenujete a je to.



Jasan pack&go... jenže já ty soubory chcu použít v tom samém projektu a protože mám jedinečné názvy souborů, tak "ukrytí" do jiného adresáře nepomůže

Ono už i to přejmenování je složite v okamžiku, kdy již máte hotové výkresy..přejmenovat výkres a jeho dílec v výkresu jde..jenže se to neprojeví v sestavě, když přejmenuji dílec v sestavě, tak ho pak výkres nemůže najít a musím ho ručně dohledávat.
Kdysi jsem dělal v solidworksu a ten si dílce dohledával automaticky..prostě člověk ho v programu přejmenoval - měl možnost "ulož jako"=přejmenuj a "ulož jako kopii"=duplikuj (pokud to udělal natvrdo ve filemanageru, tak to nepomohlo..pořád si pamatoval ten původní) u výkresů nevím, tak dloho jsem v něm nedělal..

Upravil Otasek
používám: ASI9 SP4

Ing. Vladimír Janča
Konstrukce strojů a zařízení
Kvasice
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Stav: Offline
Bodů: 954
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2005 v 13:25
Ak chcem použiť tie isté súbory v tom istom projekte pod novými menami, tak si ich  jedoducho skopírujem do nového adresára v rámci projektu, premenujem ich, a povodne zdrojove subore na chvilu hodim do "servisneho" adresara mimo projekt. Potom otvorim "klonovane" subory, zostavam dam vediet ake su nove mena premenovanych prvkov, nacitam vsetko co je treba a ulozim. Potom urobim zmeny ktore chcem. Vsetko ulozim.
Nakoniec vratim odlozene subory zo servisneho adresara.
Mam dve podobne zariadenia, z ktorych to druhe je odvodene z prveho...

Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Otasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 14.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 340
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.čvc.2005 v 14:46
Jasné takto to dělám doted a vůbec z toho nejsu nadšený

Přes design assistant lze přímo udělat kopie sestavy a dílců i s propojením, takže po otevření se sestava načte bez vybírání dílců (popř. to lze dělat jak píšete, ale je to zbytečně složité - musím přejmenovat kopie a pak ještě vybírat..takto to uděláte najednou a nemusíte si pamatovat, jak jsem krerý název změnil).

Když otvírám výkresy, tak pak musím vybrat příslušný subor..ale to se mě něchce..popř. výkresy si zkoupíruju a v DA je přejmenuju..propojení se také zachová. Obojí je ale dost složité, komplikované a hlavně zlouhavé...proč prostě nejde toto udělat nějak hromadně..

Něco jako pack&go, ale s možností přejmenování = vyberu co chci duplikovat, zatrhnu, že i výkresy, zobrazí se mě tabulka s výsledkem (něco jak je při zrcadlení sestav), tam to zkontroluju a hotovo - jasné, snadné, efektivní... a hlavně použitelné pro většinu uživatelů. Kdyby uměl DA nastavit přejmenovávací šablonu, tak jak má zrcadlení, tak jsem full spokojený... (ještě jedna poznámka k DA: kdyby po provedení změny znovu nenačítal daný soubor, ale počkal až na odklepnutí reloadu, tak bychsi vůbec nestěžoval..u malých sestav pohoda, ale když natahuje celkovou sestavu kde je 2000 dílců tak si jdu na kafé)

Na takový úkol bych se teď(dříve mě takový úkol ani ve snu nenapadl) ptal hned jako první při prezentaci SW, je to taková (ne)příjemná studená sprcha na úvod..

Upravil Otasek
používám: ASI9 SP4

Ing. Vladimír Janča
Konstrukce strojů a zařízení
Kvasice
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,844 sekund.