Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6014 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoNX

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Wincenzou Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.čvc.2010
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Mech-AutoCAD2010, Inventor9, PRO Engineer 3.0, NX6
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: NX
    Zasláno: 16.čvc.2010 v 10:02
Dobrý den,
Jsem tu nový a hledal jsem diskuzi o programu NX, bohužel jsem nic nenašel tak jsem si dovolil založit nové téma.

Nyní používám NX6, je to program z USA a nastupuje jako další verze programu Unigraphic.
Předešlý program,ve kerém jsem pracoval, byl PRO/E, který je velmi na vysoké úrovni, tento NX z USA není tak logický a intuitivní právě jako onen PRO/E.
Mám jisté problémy při konstruování v tomto programu, takže pokud je tady někdo, kdo tomu rozumí, rád bych se s ním spojil a probral některé věci.
Předem děkuji a omlouvám se, pokud jsem nevědomky porušil nějaká pravidla.

EDIT: Thx hudybili

Upravil Wincenzou - 21.čvc.2010 v 16:00
Zpět nahoru
hudylibi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.čvc.2010
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
SolidWorks
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čvc.2010 v 14:09
Rád pomůžu. Mám několikaletou praxi. Pro upřesnění, NX6 není nástupce programu IDEAS, ale nástupce Unigraphic.
Zpět nahoru
Wincenzou Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.čvc.2010 v 16:06

Dobře, děkuji za upřesnění.

Teď k problému.
Můj nynější problém je takový, že při skládání sestavy se mi vo volbě Chech Clearences nezobrazí kolikze,ale pouze tabulka, ve které se píše, že tam kolize jsou. V PROE se mi kolize vysvítili červenou barvnou (hrany).
Model je velice obsáhlý a některé kolize jsou žádány, některé ne.
Předem děkuji za odpověď.

Zpět nahoru
hudylibi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
SolidWorks
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čvc.2010 v 20:10
V NX máte dvě možnosti jak zkontrolovat kolizi komponent v sestavě. Začnu tou jednoduší (pravděpodobně se týká vašeho dotazu).
1) Assemblies - components - check clearances
vyberete celou sestavu nebo jenom část a v okně se zobrazí kolize (hard -průnik komponent, touching - dotyk v ploše nebo v hraně). Když kolizi v okně vyberete, tak se kolizní komponenty zvýrazní.

2) Trochu složitější analýza
analysis - assembly clearance - perform analysis
pojmenujete si nazev analyzi (můžete nechat defaultní). Zobrazí se Browser clearences a v něm ve stromě naleze kolize. Výberem kolize se vám zvýrazní kolizní komponenty a pod pravým tlačitkem na myši máte další možnosti. Takto můžete vytvořit v jedné sestavě několik analýz pod různýma názvama.
Zpět nahoru
Wincenzou Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čvc.2010 v 08:25
Tady je problém v tom, že já nepotřebuji vidět které komponenty jsou v kolizi, ale hrany, které kolizi vytvářejí, podobně to má PROE, chtěl bych se vložit obrázek pro lepší znázornění, ale jde to pouze jen přes http.

Např. mám 2 desky na sobě položené, na jedné desce je výstupek (hranolek), v PROE se to projeví tak, že se pouze na tom hranolku vysvítí červeně hrany, v NX se rozsvítí obě dvě desky což já nechci.

U toho druhého postupu se mi zatím rozvítí jen hrany modelu v té sestavě... Např je tam rozsvícená hrana která dosedá na plochu (kolize to není), pak hranol který zasahuje do jiného modelu, ale rozsvícená je jenom půdorysna, takže není vidět jestli zasahuje do modelu anebo se ho jen dotýká...
Bohužel tento problém je pro mne dosti závažný a musím ho urychleně řešit. Školení probíhalo asi před měsícem formou rychlokurzu...
Pokud byste byl tak ochoten, mohl bych se s vámi telefonicky spojit? Přes email poslat pár obrázků abychom si opravdu rozumněli atd.
Záleží to na vás.
Děkuji a přeji hezký zbytek dne.
Zpět nahoru
hudylibi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
SolidWorks
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čvc.2010 v 10:11
obávám se, že NX nedokáže zobrazit pouze hrany, které kolizi vytvářejí. Máte ale možnost vytvořit si neparametrické těleso z kolize (průnik dvou těles). Není to asi tak rychlé jak popisujete v ProE, ale řešitelné to je.
muj email: hudyhudy@centrum.cz 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3598:Nastavení STEP převodu mezi různými MCAD systémy.
Tip 4615:Jak publikovat DWF ze SolidWorks, Pro/Engineer, SolidEdge...?
Tip 8110:Import 3D modelů z UG NX do AutoCADu.
Tip 11011:Jak namapovat vlastnosti z načteného STEP souboru?
Tip 13605:Jak v PowerMill načíst soubory formátu Parasolid 34?
Tip 12876:Jak do PowerMill načíst soubory formátu Parasolid 33?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,600 sekund.