Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6241 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenochybny export z revitu 2013 do dwg aj dwf, pdf

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
domin007 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
revit, autocad civil3D
Stav: Offline
Bodů: 1
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: chybny export z revitu 2013 do dwg aj dwf, pdf
    Zasláno: 03.čvc.2012 v 11:17
dobry den
v tejto 13ske verzii vznika problem z exportami do roznych formatov ze nevyexportuje to co mam nastavene v sheets , alebo view. suvisi to z nastavenim discipline, ked mam konstrukciu zo structural prvkov (structural colums, floors , wall..) pozeram sa zvrchu na konstrukciu kde horna cast konstr je doska, nastavim si ju priehladne, tak pri nastaveni discipliny structural mi vyexportuje aj s viditelnymi stlpami pod doskou aj stenami, ale ako nahle prehodim do inej discipliny ako structural, prihladnost ostava, ale ako to vyexportujem , v tom momente je to neviditelne, podla skusani roznych moznosti mi vyplynulo ze automaticky rusi priehladnost pri exportovani..
s tymto by sa dalo este "zit" ale horsie je to ked statika sa linkuje k architekture a v architekture potrebujete vidiet napr v podoryse staticke stropne konstr (tram a pod) ktory treba nastavit priehladny, bo prekryva stavarske prvky tak vo view je to OK ale ako to expotrnem tak to tam nieje..

Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Stav: Offline
Bodů: 516
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čvc.2012 v 22:36

Podle mne se export provádí správně. Je třeba si uvědomit, že při exportu půdorysného pohledu do DWG neexportujete 3D model, ale 2d zobrazení. Tedy se žádná průhlednost povrchu nemůže projevit, protože z desky nakreslené v Revitu se stane v AutoCADu křivka. Pokud vyexportujete 3D pohled, tak se nastavení průhlednosti zachová.

Další věcí je nastavení disciplíny. Disciplna "Structural" je jediná, která nastaví automaticky zobrazení neviditelných hran prvků typu konstrukčních stěn, podlah, trámů a základů jako skryté.
Pokud chcete zobrazit v půdorysném pohledu hrany prvků, které jsou zakryté jinou konstrukcí a máte nastavenou jinou disciplínu než "Structural", použijte funkci "Zobrazit skryté čáry/Show hidden Lines" z karty  Pohled-> panel Grafika->Zobrazit skryté čáry.
Václav Statečný

Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4124:Do jakých formátů lze exportovat z Autodesk Revitu?
Tip 8235:Nástroj pro publikování BIM modelů Revitu do 3D PDF.
Tip 12159:VIPSnadný převod souborů SVG, CGM, VSD nebo AI do AutoCADu. Převod DWG-DXF.
Tip 8888:VIPAutomatická volba formátu stránky při hromadném tisku projektu do PDF.
Tip 10516:Jak zapnout/vypnout automatické otevření PDF publikovaného z Inventoru?
Tip 5588:VIPSnadný dávkový převod DWF souborů na PDF.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,543 sekund.