Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.500 registrovaných u nás, celkem 1.082.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.500 registrovaných u nás, celkem 1.082.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Aktualizace diskuzního fóra (V10) |
Odpovědět | Stránka <1 3456> archiv |
Autor | |
Madelline
Nováček Přihlášen: 04.pro.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: 2000-2009 Stav: Offline Bodů: 1 |
Zasláno: 03.dub.2013 v 11:56 |
diky
|
|
Buba
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
Zasláno: 03.dub.2013 v 12:22 |
Ja som tiež tento prípad :( Buba
|
|
pavelstyl
Zasloužilý člen Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD Mech 2023, SolidEdgeE 2023 Stav: Offline Bodů: 226 |
Zasláno: 03.dub.2013 v 12:40 |
Přesně tak. Do Outlooku mi chodilo všechno. Očima jsem zběžně prolétl i to co mě na první pohled nezajímalo a občas jsem tam našel i něco pro mě užitečného. Tato vlastnost mi přijde dost nešťastná. Budu se s tím muset smířit.
Pavel Štyl
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21805 |
Zasláno: 03.dub.2013 v 14:25 |
Ale RSS chodí do Outlooku také - stačí přidat RSS kanál fóra (tedy: http://www.cadforum.cz/forum/RSS.asp):
Podrobněji viz:
Nicméně pokud by to měl být problém, můžeme nastavení vrátit zpět na "všechny notifikace" i za cenu zpomalení odesílání příspěvků. Abych řekl pravdu, spíše se k tomuto řešení přikláním.
|
|
Stáhalík
Diskutér Přihlášen: 28.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad,Revit Stav: Offline Bodů: 66 |
Zasláno: 03.dub.2013 v 14:40 |
Já jsem pro vrácení notifikací. Posílání do fóra nebylo nějak neúměrně pomalé.
|
|
Buba
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
Zasláno: 03.dub.2013 v 14:42 |
pridávam sa, ak teda hlasujeme :)
|
|
Lubomír Baďura
Diskutér Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 52 |
Zasláno: 03.dub.2013 v 15:24 |
Já bych také byl moc rád, kdyby se notifikace vrátily do dřívější podoby! Nynější stav mi v prakticky nedovoluje fórum sledovat a dost mi to chybí. :-(
|
|
Lubomír Baďura
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21805 |
Zasláno: 03.dub.2013 v 15:38 |
OK, OK. Notifikace navráceny do původní podoby - tedy u fór přihlášených k notifikace se posílají vždy.
|
|
Stáhalík
Diskutér Přihlášen: 28.led.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autocad,Revit Stav: Offline Bodů: 66 |
Zasláno: 03.dub.2013 v 15:41 |
Díky. RSS v Outlooku si ale nechávám na tipy a download.
|
|
Mantlík
TOP uživatel Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2561 |
Zasláno: 03.dub.2013 v 15:47 |
Děkuji, také mi to dříve vyhovovalo víc
|
|
J. Mantlík
|
|
hoboj
TOP uživatel Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
Zasláno: 04.dub.2013 v 05:59 |
Kdyby byla nějaká anketa o vrácení notifikací, tak si myslím, že by to bylo vhod.
Mě se osobně také více líbí stará notifikace do e-mailu, protože člověk pořád nemusel chodit na stránky a kontrolovat, kolikrát se zobrazí, že je tam nový příspěvek a potom tam žádný není. Takhle si každý přečte rovnou odpovědi v e-mailu a buď se rozhodnou reagovat, nebo počkají na další příspěvek. Protože když vidím poslední příspěvek a chtěl bych nějak reagovat, tak potom už zjistím, že není třeba a trochu to zdržuje. Přeji hezký den.
|
|
Vojtěch Visingr
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 04.dub.2013 v 09:07 |
Ano, od včerejška už jsou notofikace v původní podobě.
|
|
Mrázek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
Zasláno: 04.dub.2013 v 09:27 |
Vítám toto rozhodnutí, také mi to vyhovuje lépe.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 04.dub.2013 v 10:07 |
Ještě jedna vysvětlující poznámka - reakce na "stížnost" jednoho z uživatelů, že původní lednovou změnou notifikací nějak uměle "nutíme" uživatele k častější návštěvě CAD Fóra. Toto rozhodně nebylo záměrem oné změny. Šlo o důsledek aktualizace aplikace fóra (je to její implicitní nastavení) a jde o celkem obvyklý algoritmus notifikací používaný v různých diskusních fórech, nikoliv tedy o nějakou naši umělou konstrukci.
Nastavení notifikací si řídí sám uživatel a není nijak nutné měnit frekvenci návštěv fóra.
|
|
Seiner
CAD/BIM manager Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
Zasláno: 04.dub.2013 v 10:29 |
Bohužel mám zkušenost, že mailová notifikace nefunguje zcela bezchybně (někdy dostanu až n-tý příspěvek k tématu a když se o téma zajímám, musím stejně na web). Chápu, že je to asi množstvím rozesílaných mailů a je přáním poskytovatele tento provoz minimalizovat.
Rád bych k tomu přispěl zrušením svých notifikací , jenže mám zase problém s RSS v Outlooku. Používám totiž Qffice 2003 a v této verzi, pokud vím, RSS ještě neuměl. Doinstaloval jsem si RSS Popper, jenže ten mi načítá vždy jen 1 řádek - takže se dohaduji, o co go, a většinou zase musím na web.
Nevíte někdo o něčem lepším do Outlooku 2003? (RSS v IE mi nevyhovuje - musel bych ho mít pořád spuštěný a aktualizovat. Outlook musím mít spuštěný.)
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasláno: 04.dub.2013 v 10:43 |
Charakter notifikací spíš způsobuje, že někdy končí ve spárech antispam filtrů. RSS má také jen charakter zkrácené notifikace (upozornění), není to alternativní způsob čtení, takže v případě zájmu je třeba pro plný text s přílohami, vysvětlivkami, atd. navštívit stránku příspěvku.
Pro OL2003 je asi nejpoužívanější Popper. Anebo pak mít samostatný agregátor RSS, např. FeedReader.
|
|
dusek
TOP uživatel Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
Zasláno: 04.dub.2013 v 10:48 |
Já půjdu trošku proti proudu, ale víc mi vyhovovalo nové zasílání emailu, kdy to poslalo jen jednu zprávu. Nyní mi zase chodí x upozornění, ale jak jsem pochopil z příspěvku p. Michla, mělo by jít nastavit i zasílání dle nového. Jdu po tom pátrat.
|
|
Václav Dušek
|
|
splonk
CAD/BIM manager Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1271 |
Zasláno: 04.dub.2013 v 10:49 |
Dobry den,
dekuji za navraceni notifikaci... pro nas "pohodlne" uzivatele je to pozitivni zprava ;-). Na RSS jsem si sice zvyknul rychle... nevýhodou ale bylo, ze ne každý (a ja bezesporu patrim mezi ne) umi popsat svůj problém/odpověď/radu v par vetach tak, aby se to veslo do onoho omezeného poctu slov, které RSS "reprodukuje"... Jinak to bylo OK. Zaroven bych chtěl podekovat panu Michlovi za "utrpeni" které s nami uzivateli musí prozivat :-), a za ochotu (kterou uprimne obdivuji) zmenit něco, o cem jsem nepredpokladal ze se stane... (Každý z nas si urcite prosel spravou nejake site/systemu apod., a vi, ze se nekdy musí z neceho ustoupit aby jiné (novejsi) věci fungovali "spravne"... Uzivatele se sice "bouri" a nam mnohokdy nezbiva nic jiného nez rict, ze to "jinak nejde" ... (kolegove mi toto urcite prominou :-))...) Diky moc ;-) JASponza
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | Stránka <1 3456> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,605 sekund.