Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() Zasláno: 23.dub.2013 v 13:10 |
Dobrý den,
narazil jsem na takový oříšek. Dostal jsem za úkol vytvořit vysvětlivky pro naše značení výkresu pro ISO. Mám obecné číslo výkresu a pod každým znakem mám lomený odkaz co to znamená. A já nevím jak ten odkaz elegantně vytvořit. Mám nějaký starý dokument, ale tam to je tvořené pomocí mezer a podobně. Zkouším to pomocí Power Pointu, asi to půjde, ale myslím, že to půjde ještě lépe, jen nevím jak. ![]() Určitě jste to někdo již tvořil, tak mi dokážete poradit. ![]() Děkuji V.D. |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21168 |
![]() |
Myslíte jak to namalovat? Třeba ve Wordu pomocí grafických prvků nebo pomocí rámečkovacích znaků (v Unicode od U+250C), v kombinaci s neproporcionálním fontem. Anebo třeba AutoCAD? :-)
|
|
![]() |
|
dusek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 09.lis.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor 2014 Stav: Offline Bodů: 901 |
![]() |
No, myslel jsem třeba jestli na to není nějaká funkce nebo aplikace. Jako je třeba aplikace na psaní složitých matematických vzorců.
Grafické prvky mi příjdou zbytečně složité a zdlouhavé. AutoCAD by byl řešení, ale potřebuju aby to mělo určitou interakci, aby to mohl upravit i někdo bez AutoCADu. Zatím jako nejefektivnější mi příjde ten Power Point. |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6170 |
![]() |
Dobrý den,
nebylo by pro Vás dostačující použít ve Wordu komentáře?
|
|
![]() |
|
![]() |
teď se trošku stydím za dotaz, ale vzhledem k tomu, že word pořádně použiju tak 1x do roka, tak se zeptat musím ... jaké kometáře máte na mysli? resp. jak to provedu?
![]() |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6170 |
![]() |
Dobrý den,
vůbec se nemáte zač stydět, ono málo osob ve Wordu používá Revize. Nejlepší asi bude příklad, kdy jsem se o totéž pokusil jak ve Wordu, tak v Excelu. |
|
![]() |
|
![]() |
děkuji za vzorek, ale toto je komentovaná poznámka, která nejde vytisknout a nezobrazuje se v tisknutelné oblasti, ne? Nebo to jde nějak uzpůsobit aby to bylo tisknutelné v tisknutelné oblasti?
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, RVT'21 Stav: Offline Bodů: 1225 |
![]() |
Dobry den, Tisk revizních oblacku se provadadi v nastaveni tisku... Ctrl+P a dále viz. obrazek:V excelu to bude (asi) nejak podobne... zdravim
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 2021, RVT 2021 Win 10 x64 |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Komentáře lze tisknout, ale nelze je podle mě přesunout do "tištěné oblasti" - prostě budou v pruhu vpravo vedle textu. Jejich tisknutí ale myslím musíte mít zapnuté a musíte být v režimu zobrazení "Konečné se značkami".
Podle mě je lepší použít tvary (Vložit-Tvary-Popisky). Podle mě je úplně nejlepší nedělat tak komplikované číslo výkresu, ale napsat to do tabulky: stupeň: xx č. výkresu: xx zakázka: xx stupeň: xx ....... Tak tomu bude rozumět každý i za deset let... |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dobrý den,
komentáře lze ve Wordu vytisknout, viz přiložený obrázek. |
|
![]() |
|
![]() |
Pokud jsou komentáře mimo oblast, tak to pro mne ztrácí význam, jak jsem psal, je to do dokumentace o ISU a tam by to vypadalo divně. A měnit systém číslování jenom kvůli popisu je taky hloupost.
![]() Čas od času narazím na takovýto popis v normách nebo nějakých návodech, tak sem myslel, že na to je nějaký sofistikovaný systém. Bohužel jak to tak vypadá, budu si muset vystačit s klasickým malováním. ![]() |
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Profesionální sázecí programy to jistě mají. Word ale do této kategorie programů nespadá...
Jestli máte takhle zaběhlý systém číslování a nevymýšlí ho někdo jen kvůli ISO, tak jistě není důvod to měnit. Asi bych to v tomhle případě řešil obrázkem, nebo jak jsem již psal pomocá tvarů ve Wordu - zde je příklad: |
|
![]() |
|
![]() |
sice to nění úplně přesně dle mých představ, ale ano, takhle nějak to může být, děkuji :-)
|
|
Václav Dušek
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,966 sekund.