Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Uveden český AutoCAD 2015 a LT 2015 |
Odpovědět | Stránka <123> archiv |
Autor | ||
maiklss
TOP uživatel Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
Zasláno: 22.dub.2014 v 19:43 | |
Novinkám se nevyhne nikdo:( ale aspoň že je víc pozitivních novinek než negativních:)
|
||
koutnak
TOP uživatel Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
Zasláno: 22.dub.2014 v 20:06 | |
|
||
Radim Koutňák
|
||
Machacek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
Zasláno: 23.dub.2014 v 05:50 | |
Přiznám se :-) Ribbonovou nabídku normálně používám od začátku a nemám s tím problém. Na začátku to trošku dřelo a nadával jsem, ale když si tam člověk trošku přehází ty ikonky, tak už je to v pohodě.
|
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
alfred
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
Zasláno: 23.dub.2014 v 18:48 | |
To asi bude hrát nezanedbatelnou roli. Věřím, že spousta lidí s trochu pomalejším HW to vypne už jen pro tu jistotu, aby to náhodou nezdržovalo. Nejsem si úplně jist, ale myslím, že to mám také vypnuté. Co se týče ribbonů a ukázek kombinace toolbar + ribbon, které jsou v příspěvcích výše: Spoustu příjkazů, co máte v ikonách píšu zkratkami na klávesnici (typicky zkratka na 1-2 písmena), což je nejrychlejší a zaměstnám i levou ruku. Chytání řeší kombinací popup menu a klávesou (menu jen problikne, protože volby kláves mám naučené a také překonfigurované tak, že nejsou zdublované a také jsou stejné jako v dialogu nastavení trvalého OSNAP, čímž si trochu opravuji zmršený český překlad) - tím vůbec nepotřebuji toolbar OSNAP. Mě osobně přijdou ribbony jako plýtvání místem. Gigantické ikony zabírají prostor 4 normálních ikonek... Jediný užitečný přínos je ten, pokud funguje Ribbon jako dynamická volba podle toho co právě člověk dělá, jako je to například v Civilu. Tam si to bez ribbonu nedovedu představit. Jinak srovnávat možnosti Ribbonu v Autodesk programech a Microsoft Office je úplně nebe a dudy. Microsoft neumožňuje prakticky žádnou konfigurovatelnost. Jediná záchrana pro MSO 2007 pro mě byla uživatelský ribbon ve formě klasického menu... |
||
splonk
CAD/BIM manager Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1260 |
Zasláno: 28.dub.2014 v 10:03 | |
Jen drobnost... MSO Ribbon konfigurovat lze... sice ne tak "jednoduse" jak jsme zvikly z AutoCADu, a tudiz chvily trva nez clovek prijde nato, jak to delat nejlepe (alespon mne to trvalo :-))... vysledek je ale zcela uspokojivi!!! Vizte napr. http://gregmaxey.mvps.org/word_tip_pages/customize_ribbon_main.html a na to navazujici hrooomada odkazu... Ohledne customizace AutoCADu, Classic zobazeni, Ribbonu... Osobne mi v ACA staci pruh s Comboboxama na prepinani haldin, tl. car.... .... styly textu, kot apod... (ikdyz i toto najdu ve Vlastnostech) vsechno ostatni mam "v hlave, lispech, ToolPalette a na pravem tlacitku"... Pochopitelne, toto nemuzu vyzadovat od kolegu a tudiz par ikonek navic, ve firemnim WorkSpace jeste mame (v classic provedeni). Monitory pouzivame 24'' 1920x1200 a to je myslim si minimum. Pro pripad, ze by nekdo chtel pracovat s ribbony, tato moznost tam pochopitelne zustava... toto chteni je vzdicky ale kratkodobe, nebot kazdy casem pochopi prednosti velkeho kresliciho platna a ze, nauceni se par desitek klavesovych zkratek, neni zas az takovy problem :-) ... Proti ribbonum osobne nic nemam... jen mi prijdou drobne neprakticke... a i ona HW narocnost na moje dvoujadro s 3GB pameti.. :-) nooo, nic moc. Musime ale s nima do budoucna pocitat... V MSOffice, pro ribbony existuje krasna, a i "dost poruce" zkratka: Ctrl+F1 zdravim |
||
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
||
vejskrab
Nováček Přihlášen: 12.led.2009 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD LT2014 Stav: Offline Bodů: 1 |
Zasláno: 05.kvě.2014 v 22:16 | |
Máte pravdu, lze nastavit téměř cokoliv, ale pak jsou tu novinky, se kterými nic neuděláte (alespoň jsem to nenašel).
Souřadnice byly vždy v levém dolním rohu a nyní jsou asi uprostřed, záleží na počtu zapnutých ikon na spodní liště. Tlačítka na spodní liště bylo možné zobrazit jako ikony nebo popis (KROK, RASTR, ORTO apod.) v 2015 už pouze jako ikony, které neznám, protože jsem je nikdy nepoužíval. Přepínač MODEL-VÝKRES byl vpravo jako první v pravé části ikon v 2015 je schovaný mezi souřadnicemi a ikonami. Chybí spodní posuvník tzn, že již nejde scrolovat vertikálně Při výběru objekty zmodrají-proč?. Možná jsou to maličkosti, ale pokud mám plynule přejít na novou verzi tak potřebuji, aby funkce na které je člověk zvyklý fungovaly stejně a postupem času žačít objevovat novinky a vylepšení. Nyní přechod na novou verzi člověka akorát naštve, protože stráví spoustu času přizpůsobením programu, které se mi v 2014 ještě povedlo ale v 2015 již ne. |
||
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21624 |
Zasláno: 05.kvě.2014 v 23:37 | |
Nastavení stavového řádku se dá hodně přiblížit verzi 2014 (viz porovnání 2014/2015 níže), ale některé odlišnosti jsou. Zvětšený počet stavových ikon už by se textově už asi nevešel. |
||
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
||
johny
TOP uživatel Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2022 Stav: Offline Bodů: 1690 |
Zasláno: 05.kvě.2014 v 23:38 | |
Čárkovaný výběr SELECTIONEFFECT 0 PRESELECTIONEFFECT 0 Ostatní asi nelze.
|
||
slasid
TOP uživatel Přihlášen: 31.říj.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT 2021 Stav: Offline Bodů: 324 |
Zasláno: 06.kvě.2014 v 10:13 | |
Mno a teď ještě aby někdo odhalil, jak je to s tou tloušťkou zobrazovaných čar :-).
S.
|
||
slasid
TOP uživatel Přihlášen: 31.říj.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT 2021 Stav: Offline Bodů: 324 |
Zasláno: 06.kvě.2014 v 12:09 | |
A navíc pořád problém s měřením plochy.
S tím si Autodesk zatím moc nedokáže poradit :-( S.
|
||
KMachálek
Zasloužilý člen Přihlášen: 07.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 175 |
Zasláno: 06.kvě.2014 v 12:40 | |
Co tam nefunguje s tloušťkami a s měřením ploch? Mám verzi 2015 nainstalovanou krátce ale zatím jsem na žádný problém nenarazil.
|
||
slasid
Zasláno: 06.kvě.2014 v 13:06 | |
Pokud měříte malou plochu na "velkých" souřadnicích příkazem _MEASUREGEOM, tak ji nelze změřit. Respektive nezadáte třetí bod. Podobná chyba byla v A2103 v A 2014 se neprojevovala.
A tloušťky čar se zobrazují poněkud jinak než v A 2014, viz http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=19207&title=zobrazeni-tloustky-car-a2015
|
||
splonk
CAD/BIM manager Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1260 |
Zasláno: 06.kvě.2014 v 13:31 | |
A tady ste to zkousel...? Nebo jsem si Vas dotaz spatne vylozil...
|
||
JASponza
||
slasid
Zasláno: 06.kvě.2014 v 13:58 | |
:-) Nevyložil jste si to špatně.
Tohle nastavení pochopitelně znám. Viz zmiňované téma Pokud upravím měřítko zobrazení tak, aby byl nejmenší možný rozdíl mezi tl. čáry 0.25 a 0.30, tak je čára 0.30 příliš "tlustá" a rozdíl mezi 0.30 a 0.60 je prakticky zanedbatelný. V A2014 je "škálování" myslím daleko lepší. |
||
splonk
Zasláno: 06.kvě.2014 v 14:48 | |
... jsem si to myslel... :-)
Asi to fakt bude soviset s tim, jak si dana verze AutoCADu "rozumi" s grafikou... Pamatuji si na rozdil mezi 2006 a 2009 a pak i 2013 je to trosku jinak... A myslim si, ze to soviselo i s akceleraci grafiky... a pak vubec ... rozdil v rychlosti ve 3D... pri zapnutem LWDISPLAY v Modelu... ale to jsme uz nekde jinde. Myslim si ale, ze je dulezite, jestli to z tiskarny leze tak, jak ma :-). A v modelu budete proste vedet, ze se jedna budto o "tlustou" nebo o "tenkou" caru...???
... jsem Vam moc nepomoh, ze... :-( |
||
JASponza
||
slasid
Zasláno: 06.kvě.2014 v 17:40 | |
Njn, z tiskárny "to leze" pochopitelně OK.
A v modelu si budu muset zase zvyknu na něco jiného. S.
|
||
slasid
Zasláno: 13.kvě.2014 v 13:40 | |
Dělám něco špatně, a nebo v A2015 nelze kopírovat rozvržení přetažením se stisknutou klávesou CTRL?
S.
|
||
johny
TOP uživatel Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2022 Stav: Offline Bodů: 1690 |
Zasláno: 13.kvě.2014 v 13:46 | |
Děláte to správně...
viz odkaz, nechte vyhledat CRTL..
|
||
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | Stránka <123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,617 sekund.