Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
SolidWorks |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
Koslubos
Diskutér Přihlášen: 15.zář.2013 Lokalita: ČR (PA) Používám: Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 34 |
Téma: SolidWorks Zasláno: 02.čer.2015 v 20:30 |
Zdravím,
potřebuju od někoho, kdo pracuje v SolidWorksu odpověď, zda-li je pravda, že pokud si seženu instalačku SolidWorksu na svůj soukromý počítač domů a něco v programu vytvořím, tak to nelze otevřít v Solidu v práci??? Je mi jasné, že to musím případně ukládat do starší verze a naopak. Nemáte s tím prosím někdo zkušenosti.???? Děkuji za jakoukoliv radu a odpověď.
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
maiklss
TOP uživatel Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
Zasláno: 03.čer.2015 v 05:21 |
Co mám zkušenosti tak to jde jen nesmíš ze z novější verze otvírat ve staré.
|
|
Mrázek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
Zasláno: 03.čer.2015 v 07:05 |
Problém "ukládání do starší verze" je obecný a platí u všech 3D modelářů - plnohodnotný model se do nižších verzí ukládat NEDÁ (jako to jde např. u 2D AutoCADu). Dá se ukládat do obecných formátů (STEP, IGES), geometrie se takto přenese, ale model ztratí historii.
Pokud pracujete doma i v práci na shodné verzi programu, neměl by být problém. Jak píše Maiklss, data ze starší verze umí verze novější načíst bez problémů.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
Koslubos
Diskutér Přihlášen: 15.zář.2013 Lokalita: ČR (PA) Používám: Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 34 |
Zasláno: 03.čer.2015 v 07:21 |
Problém ukládání d starších verzí je mi jasný.
Jen potřebuji vědět, zda pokud budu mít v práci verzi Solidu 2015 a doma taktéž, ale od kamaráda, který nemá dotažené aktualizace a Solid má ze zaměstnání, tak zda to bude plnohodnotně mezi sebou komunikovat....?? Např. já budu mít sestavu a pošlu ji Vám, tak zda jste schopen vše bez problému otevřít a pokračovat jako kdybych na tom dělal já na mém počítači. Jen já budu mít např.Solid 2015 32 bit a vy budete mít Solid 2015 64 bit.
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
Jiri.Dostal
TOP uživatel Přihlášen: 03.bře.2011 Lokalita: ČR (PL) Používám: INV 2021, MCAD 2021, Vault 2021 Pro Stav: Offline Bodů: 483 |
Zasláno: 03.čer.2015 v 07:25 |
Pokud se jedná o stejné verze, tak lze otevírat vše.
Kdyby to bylo nějak blokováno, tak se nedokážu představit, jak by se pak realizovala spolupráce několika konstruktérů na jednom projektu.
|
|
raspi
Zasloužilý člen Přihlášen: 20.úno.2009 Lokalita: ČR (HK) Používám: AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks Stav: Offline Bodů: 189 |
Zasláno: 04.čer.2015 v 10:58 |
Já měl doma školní nekomerční verzi Solidworksu 2012. Licence platila rok a normálně jsem si vše otevíral v práci v plné verzi 2012. Jediný rozdíl byl v tom, že se ve stromu historie zobrazovaly jiné ikony, ale na funkci to vliv nemělo.
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,824 sekund.