Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Solid edge st7 iGS/IGES |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
barspin
Nováček Přihlášen: 31.kvě.2016 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Solid Edge Stav: Offline Bodů: 9 |
Téma: Solid edge st7 iGS/IGES Zasláno: 31.kvě.2016 v 13:29 |
Zdravím,
řeším export v SE ST7.. potřebuju do laseru IGS format - řezání trubek, ale pri exportu nevim jak presne nastavit parametry, aby mi to laser přečetl. Měl by to být NURBS typ 128..to mi sdělil dodavatel laseru. kdyby se nekdo nasel s radou, hodne by mi to pomohlo. Díky předem.
|
|
maiklss
TOP uživatel Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
Zasláno: 31.kvě.2016 v 14:01 |
Pálící program???v práci máme Artube či nějak tak
|
|
barspin
Nováček Přihlášen: 31.kvě.2016 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Solid Edge Stav: Offline Bodů: 9 |
Zasláno: 31.kvě.2016 v 15:40 |
Spíš mi šlo o to zda s převodem IGS souborů nemá někdo zkušenost. Pořídili jsme na firmu novej vlaknovej laser, kterej umi i palit trubky. Dnes po dlouhém dohadovani se jsme dospeli k zaveru - resp. rekl nam to dodavatel stroje, ze software kterej je v laseru spolupracuje co se IGS formatu tyce jen se Solidworks, pry je sance, ze by precetl IGS i z jineho cad softwaru, ale Solidworks je 100procentni. Skoda je, ze jsme pred rokem poridili Solid edge, kterej je nam timto nanic. Pri paleni plechu je Solid edge ok, ale ten prevod na IGS se nam nedari sladit.
Nu..predpokladam ze Solidworks nedela nejakou orezanou verzi, jen na trubky s prevodem do IGS formatu? |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21653 |
Zasláno: 31.kvě.2016 v 17:55 |
To je dost atypický požadavek - typ plochy 128 reprezentuje každou samostatnou jednotlivou (neseskupenou) záplatu povrchového NURBS modelu - jestli tedy jde o 3D. Takže s takovým modelem už jde těžko provádět nějaké editační operace. Většina CAD aplikací se tedy při exportu snaží těmto typům ploch vyhnout a používat normální neoříznuté nebo oříznuté povrchy.
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
maiklss
TOP uživatel Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
Zasláno: 31.kvě.2016 v 19:23 |
Programy pro pálení trubek či jeklů umí načíst model a jeho kontůry okopírovat ale nejdeje editovat úplně. Editaci lze provádět pouze pokud člověk zvetsuje průměry otvorů ale jejich posunutí nejde.
My ve firmě používáme převážnš step a iges ale ten okrajově. Nastavení exportu zašlu zítra. |
|
barspin
Zasláno: 31.kvě.2016 v 19:36 |
|
|
barspin
Zasláno: 31.kvě.2016 v 19:50 |
pro srovnání - to jak je nastaven solidworks tak toto nastavení funguje solid edge se mi nedaří nastavit, aby to fungovalo.. myslím, že by mělo být zaškrtlé - oříznuté plochy jako NURBS (typ 128) a ještě něco vedle :-) software, který je v laseru při otevření souboru napíše "0 entites" zkoušel jsem malovat různě v osách, ale bez výsledku..jako kdyby ten softw v laseru prostě neviděl nic.
|
|
barspin
Zasláno: 31.kvě.2016 v 20:03 |
zde je ještě k vidění softw, který je v laseru..jen pro info díky za případné rady! |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,805 sekund.