Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 5265 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

nefungujúci lisp 2bb

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
racto0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace racto0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: nefungujúci lisp 2bb
    Zasláno: 02.kvě.2017 v 08:36

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 18052/Snímka_2017-05-02_08-36-11.JPG

Ahojte.  Používal som príkaz 2bb s rovnomenného lispu. Avšak mam teraz AutoCAD 2016 a vypisuje mi error.
Je nejaká náhrada zato?
Je to super vec keď potrebujem zmeniť farbu v blokoch
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17498
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2017 v 08:41
Na změnu barvy v blocích existuje mnoho nástrojů. Možná by šel upravit/opravit i váš LISP soubor 2BB, ale musel byste jej dát k dispozici - bez konkrétního kódu těžko někdo pomůže.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2016, SE ST8 a NX 10
Stav: Offline
Bodů: 174
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2017 v 08:42
Jestli je to nějaká odvozenina z udělátka BB, tak si tipnu, že chybí cesta v Support paths na adresář, kde je uložený lsp a dcl.
 
Pavel Štyl
Zpět nahoru
racto0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace racto0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2017 v 08:58
Ja poznam len tento, samozrejme ak je nejaký iný privítam.
Pripajam  lisp

Připojené souborylspuploads/18052/2bb.lsp
Zpět nahoru
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2016, SE ST8 a NX 10
Stav: Offline
Bodů: 174
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2017 v 09:11
Tato utilitka potřebuje ještě soubor 2bb.dcl. A oba soubory musí být v adresáři, který AutoCAD dohledá.
Pavel Štyl
Zpět nahoru
racto0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace racto0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2017 v 11:14

Připojené souborytxtuploads/18052/2bb.txt
Ano ma. Zmenil som koncovku lebo nedalo sa nahrať.
Zpět nahoru
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2016, SE ST8 a NX 10
Stav: Offline
Bodů: 174
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.kvě.2017 v 11:32
Oba soubory (lsp+dcl) jsem stáhnul a uložil do D:\2BB. Tuto cestu jsem přidal do Options - Files - Support paths. Zatáhl jsem 2bb.lsp do výkresu a zadal příkaz 2BB. Zobrazí se dialogový panel "Editace bloku 1.3".
Dostanete se až sem? Kde ten program zhavaruje?
 
Pavel
Zpět nahoru
racto0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 91
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace racto0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2017 v 08:11
Thumbs Upanoo super _:) zadal som tu cestu a už mi to ide .

Dakujem :))))
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2018 CZ, Revit B/A 7.0=>2018 CZ
Stav: Offline
Bodů: 559
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.led.2018 v 18:54
Dovolil jsem to přidat sem, aby na to nebylo nové téma, když to částečně souvisí.

Můj dotaz a prosba je, zda by jí nebylo možné modifikovat tak, aby uměla měnit barvu entit bloku i v případě, že tyto mají barvu nastavenu v RGB/TrueColor.

Předem děkuji!

PS: Mnohokráte děkuji panu Štylovi za tuto utilitku (b.lsp alias 2bb.lsp) .
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17498
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2018 v 08:00
Nestačil by příkaz NASTAVDLEHLAD ?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2018 CZ, Revit B/A 7.0=>2018 CZ
Stav: Offline
Bodů: 559
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2018 v 09:05
Nestačil, protože NASTAVDLEHLAD to změní na "DleHlad", ale já to potřebuji "DleBlok" a hladinu změnit na "0".
Jedině lze použít kombinaci NASTAVDLEHLAD, který přehodí barvu do stavu, kdy to následně umí 2BB již změnit. Je to trochu kostrbaté, ale účel to splní, díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17498
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2018 v 09:54
Tak v tom případě pomůže FIXBLOCK - viz Download.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2016, SE ST8 a NX 10
Stav: Offline
Bodů: 174
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2018 v 10:08
Mám lispík, který umí v celém výkrese (včetně bloků) převést RGB barvu na indexovou. Třeba by to bylo méně krkolomné řešení.
V případě zájmu mohu poslat nebo někde nasdílet.
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2018 CZ, Revit B/A 7.0=>2018 CZ
Stav: Offline
Bodů: 559
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2018 v 11:58
FIXBLOCK znám, ale ten RGB barvu také nepřevede, to jsem zkoušel. Používá interně podobný princip jako 2BB a neporadí si s RGB barvou, funguje to jen na klasickou škálu 255 základních barev.

Lispem na RGB barvy nepohrdnu, prosím přes PM nebo vložte jako přejmenovanou přílohu zde do diskuse. Děkuji všem!
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17498
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2018 v 12:27
Máte pravdu, FixBlock neuměl RGB. Už umí - viz Download.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2016, SE ST8 a NX 10
Stav: Offline
Bodů: 174
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.led.2018 v 14:49
Lispík pro odstranění RGB barvy entit včetně bloků je tady

Připojené souborylspuploads/99/rgbremove1.lsp
Spustí se to RGBBL
 
Pavel
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2018 CZ, Revit B/A 7.0=>2018 CZ
Stav: Offline
Bodů: 559
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.led.2018 v 13:24
Pánové, vřelé díky!
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3821:Starší LISP aplikace mi nefungují správně.
Tip 176:problem with Lisp code for defining of Linewidth
Tip 4683:VIPJak zablikat zvolenou entitou ve výkresu?
Tip 4021:VIPVýpis "Mechanical" proměnných PowerPack/Genius.
Tip 3794:VIPPřidání vlastních LISP maker a příkazů do palety nástrojů.
Tip 3235:VIPNedokumentovaná funkce v Express Tools.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.