Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 7954 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

VIRTUÁLNÍ RAZÍTKO

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 174
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: VIRTUÁLNÍ RAZÍTKO
    Zasláno: 14.pro.2017 v 09:49
Potřebuji rozlišit výkresy , co jdou na dílnu, montáž, kooperaci ... (je to v naší firmě pevně zažitý) . Bohužel přesto že mám u výkresu nastavené pravidlo po uložení:Export PDF do příslušné složky, musím každý výkres vytisknout a na něj ručně plácnout na něj mechanické razítko. Problém nastává že na stejném výkresu může být jak dílna, tak může být vytištěné s variantou montáž. Proto bych chtěl mít postavený formulář, ve kterém bych si zvolil jestli chci tento výkres s razítkem montáž, dílna, kooperace nebo všechny najednou a inventor by mi uložil .pdf do složky EXPORT a s příslušnou příponou ( - Montáž; - Dílna, ... ). Je to vůbec možné ? a je někdo schopný mi tento formulář pomoct postavit?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/DÍLNA.JPG Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/MONTÁŽ.JPG


Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2017 v 10:18
Možné to samozřejmě je, ale už bych do toho nešel přes iLogic, ale psal bych to jako AddIn. Jde zejména o to, že pokud to uděláte jako AddIn, tak máte výrazně širší možnosti co se týká tvorby dialogů a vkládání různých razítek.
Tohle už ale přesahuje rámec tohohle fóra, protože napsání takovéhle aplikace už zabere několik dní.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 174
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2017 v 11:13
No mysle jsem spíš to tak, že na každém výkrese bude nějaké razítko v šabloně výkresu, nejspíš "dílna" ( to je cca 80% ). Jelikož max 5 tipů razítek, tak by ten to Ilogic vyměnil toto.JPG razítka za jiné .JPG, zvolené formulářem "třeba Montáž" a uložil by pdf s příponou "- Montáž". To by mohlo být jednodušší řešení nebo ne? 
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2017 v 12:31
Problém je, že udělat třeba ten formulář. Podle mě by mohl vypadat nějak takhle
 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/14-12-2017_12-27-35.png

 
No a na základě zaškrtnutých políček vytvoří všechny potřebné PDF.
To už je v iLogicu problém. Navíc je potřeba myslet na to, že ten původní soubor by se neměl změnit a neměl by chtít ani uložit, aby nedocházelo k neustálému přepisování schválené varianty. A tak dále...
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2018/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2017 v 12:35
Zdravím, nebylo by vhodnější/jednodušší použít při tisku pdf souborů vodoznak?
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2017 v 12:47
Pokud vím, tak Inventor sám nic takového neumí. Možnosti tiskových ovladačů jsou omezené. Editace PDF jako post akce, to je hodně pokročilá záležitost a to nemluvím o tom, obsloužit si celý tisk sám.
Takže výměna razítka je podle mě cesta nejmenšího odporu.
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2018/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2017 v 08:56
Já si to představoval tak, že při tisku již vytvořených pdf souborů navolím vodoznak.
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2017 v 09:24
No jo, ale dokážete dát ten vodoznak třeba do rohu? Nad razítko? Tak aby nekřížil nějakou důležitou část výkresu (zachování čitelnosti)?
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2018/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2017 v 10:49
Umístění nelze jen tak ovlivnit, ale nikdy jsem neměl problém s čitelností výkresů přes vodoznak.
Byl to jen návrh na rychlé řešení, nic víc... Smile
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 812
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2017 v 11:07
Původně odeslal(a) MILKA MILKA napsal(a):

Umístění nelze jen tak ovlivnit, ale nikdy jsem neměl problém s čitelností výkresů přes vodoznak.
Byl to jen návrh na rychlé řešení, nic víc... Smile



Ja tiež využívam vodoznak v PDF...a zatiaľ to nespôsobiklo žiaden problem...Na vyše ak sa tlačí vo farbe...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2018/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.pro.2017 v 06:18
Ještě mě napadla jedna možnost. Vytvořit rámečky výkresu s pevnou polohou razítka. Razítko bych
umístil do krajního prostoru listu výkresu (i za cenu přerušení čar obrysu rámečku). iLogic by dle daného pravidla změnil typ rámečku a provedl export do pdf.
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 174
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.pro.2017 v 08:06
Taky mě to napadlo ale nemyslel sjem že přes i-Logic jde i vyměnit rámeček na výkresu. Pokud to jde, umí někdo napsat pravidlo aby se mi vyměnil rámeček?
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1281
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.pro.2017 v 10:05
Já bych to udělal přes náčrt ve výkrese a pomocí externího progrmau bych zapínal jednotlivé náčrty ktere by se jmenovali stejně.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.pro.2017 v 13:31
Kdybych to navrhoval celé od začátku, tak bych vytvořil sadu značek. Jedna by byla prázdná a sloužila by konstruktérovi pro umístění budoucích razítek tak, aby co nejméně překážela. Další značky pro jednotlivé účely. No a na závěr bych si udělal nástroj na výměnu jedné značky za druhou tak, aby si ten, kdo bude výkres tisknout mohl vybrat, které varianty chce udělat. Značky můžou vzájemně přebírat svojí polohu.
Podobným dialogem jako je výš bych si vybral varianty a na jedno potvrzení vygeneroval všechna potřebná PDFka.
Blokově asi takhle:
 
START
Vybrat varianty
Vybrat umístění
Pro všechny varianty(v):
   Vyměnit značku(v)
   Tisk PDF
 
Zahodit změny
KONEC
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2018/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.pro.2017 v 11:40
Původně odeslal(a) Lukáš Záruba Lukáš Záruba napsal(a):

Taky mě to napadlo ale nemyslel sjem že přes i-Logic jde i vyměnit rámeček na výkresu. Pokud to jde, umí někdo napsat pravidlo aby se mi vyměnil rámeček?



ActiveSheet.Border = "NÁZEV RÁMEČKU"
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.