Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2249 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rámová konstrukce - problémy

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
VS1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.dub.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VS1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2018 v 06:54
Dobrý den,

jak píšete - reprezentace návrhu (v sestavě pro jednotlivé profily - reprezentace - zobrazení návrhu - izometrický ) - až po této úpravě koty zmizí, dá se tato operace prosím nastavit  i někde před vkládáním profilů na náčrt? 
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 417
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2018 v 08:11
"... Už vím, že krátkou nohu můžu vyřešit přes „Změnit znovupoužití“ příkazem „Obrátit směr prvku“. Po potvrzení „OK ..."

To obrácení směru mně štvalo v INV 2012, v 2016 jsem rámy ještě neřešil tak nemohu říct zda je to stejné. Zjistil jsem že pro "znovu použít" je důležité kam na vybíraný profil kliknete a potom kam kliknete na čáru náčrtu při výběru umístění.
Příklad: Příčle žebře. Vložíte první příčli. Kliknete na znovu použít. A provedete výběr první příčle kliknutím na její pravou stranu. Dále pokračujete výběrem dalších umístění. Tento výběr by měl být rovněž kliknutím na pravou stranu čáry náčrtu. Kliknete-li na levou stranu čáry profil se vloží obráceně.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 417
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2018 v 08:20
Nemůže být problém při vytváření profilu?
Po vymodelování udělat přípravu pro publikování (aby se v parametrech udělal parametr G_L - řízená délka)
V nastavení dokumentu -> rozpiska -> zakoupeno a jednotky změnit z "Každý" na "G_L".
Nakonec vypnout pracovní prvky (roviny, náčrty, osy, ...)
A publikovat do OC.
Zpět nahoru
VS1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.dub.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VS1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2018 v 08:48
V rozpise by tato "G_L" měla být dostupná? Já jí tam totiž nemám, a přepisovat nejde ani vytvářet nic nové :-)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 417
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2018 v 09:18
simunek zde přiložil návod v pdf. Popisu je tam publikování strukturálního tvaru. Tento dialog se dá ukončit dvěma způsoby:
"OK" připraví komponentu k publikování (dojde k drobné změně v e stromu prohlížeče součásti a k vytvoření některých parametrů potřebných pro publikování), ale nepublikuje ji do OC.
"Zveřejnit nyní" připraví komponentu k publikování a rovnou ji publikuje.
Zkuste použít "OK" a přejít na kartu nástroje tam kliknout na "Nastavení dokumentu" -> "Rozpiska" zde můžete definovat výchozí strukturu rozpisky, základní množství a základní jednotky. Základní množství "Každý" počítá kusy, máte-li definovaný parametr pro délku (např. G_L nebo Délka) tak ho vyberte, a vyberte zda chcete zobrazovat rozměr v mm, m nebo in.
Dejte uložit a znovu spusťte průvodce publikováním strukturálního tvaru který již ukončíte tlačítkem "zveřejnit nyní".
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 417
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2018 v 10:44
ještě mne napadlo, že problém může být ve zobrazovaném sloupci rozpisky. Pokud v rozpisce máte sloupec QTY (množství) tak ten by měl ukázat množství v základních jednotkách (např. pro šroub v ks, pro profil v mm), ale pokud tam máte "počet položek" potom vám ukáže počet ks i u profilů.
Zpět nahoru
Oldus13 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 07.úno.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor Profesional 2021
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Oldus13 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.kvě.2020 v 13:48
Zdravím,

použil jsem výše uvedený postup a mam následující problém: když vložím pouze jeden kus profilu tak mám v kusovníku->QTY-> uvedenou délku, což je dobře ale když vložím více profilů tak je uvedeno pouze počet tedy 1. Setkal se stím  již někdy někdo?

vkládano generátorem - červeně vloženy spolu, modře - vložen samostatně

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 82405/Poznámka_2020-05-14_135721.jpg




Upravil Oldus13 - 14.kvě.2020 v 13:58
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 417
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2020 v 10:34
Jako první bych zkusil zkontrolovat nastavení souboru profilu který byl publikován. Tj. otevřít jej přejít na Nastavení dokumentu, na záložku Rozpiska a zde zkontrolovat že je struktura rozpisky jako Zakoupeno a že množství není Každý ale parametr odpovídající délce profilu.
Druhý krok je kontrola profilu v obsahovém centru. Soubor -> Otevřít -> Otevřít z OC -> vybrat profil a při vkládání zadat "Jako běžný" (vlevo dole ve výběrovém okně) -> zadat název a cestu uložení a uložit. U takto otevřeného profilu opět zkontrolovat Nastavení dokumentu jako v prvním kroku. Bude-li potřeba cokoliv změnit tak to v tomto dokumentu upravte a dokument uložte. Dále na kartě Správa -> odd. Obsahové centrum -> Editor -> pravým kliknout na Rodinu součásti -> vybrat Zaměnit šablonu -> najít a vybrat aktuálně upravený dokument (profil) a dat OK. Tím dojde k přepsání šablony rodiny. Dále bude potřeba zajistit aktualizaci profilů v sestavě. Sestavu uložit -> karta Správa -> Obnovit standardní komponenty -> v otevřeném okně potvrdit tlač. Obnovit -> při procesu může Inv chtít komponenty vydat (máte-li správu dokumentů Vault). Průběh procesu je vidět v okně, stav obnovení je Uspěšné / Neúspěšné, k dispozici je i zpráva o obnově. Proběhne-li vše OK potom stačí sestavu aktualizovat a uložit.
Nakonec ještě zbývá zkontrolovat samotnou rozpisku. Popravě do této oblasti jsem nikdy moc nezavítal. V rozpisce je možné nějak nastavit slučování informací podle vybrané vlastnosti (např. podle č. součásti), ale k tomuto tématu vám více poskytne internetový vyhledávač než já.
Z obrázku vidím, že profily mají strukturu rozpisky Normální, tím bych asi začal (krok druhý tohoto příspěvku).
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10844:VIPPři analýze rámových konstrukcí se nezobrazuje karta „Analýza rámových konstrukcí“.
Tip 10252:VIPChybějící ribbon Analýzy rámových konstrukcí v Inventoru.
Tip 7097:Dřevěné rámové konstrukce v Revitu.
Tip 8081:U rámových konstrukcí se neaktualizuje údaj o délce.
Tip 9710:3DConstruct - převod 3D sítě na rámovou konstrukci.
Tip 8694:Automatické přejmenování prvků generátoru rámových konstrukcí.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.