Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3801 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kusovník

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 226
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kusovník
    Zasláno: 28.led.2018 v 21:02
Při ukládání součásti napíši  název součásti a v kusovníku je to ve sloupci číslo součásti. Vytvořil jsem nový sloupec s názvem součásti a nevím jak nakonfigurovat aby do sloupce se ukládal název součásto a do sloupce číslo součásti číslo výkresu.  

Děkuji

Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 283
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2018 v 08:42
Dobrý den,
nastavení kusovníku se provádí v editoru stylů.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 60409/nastaveni_kusovniku.jpg

Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 226
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2018 v 11:35
To jsem našel ,vytvořil sloupce ,ale nemohu najít cestu aby ve sloupci název součásti bylo to co je ve sloupci číslo součásti a ve sloupci číslo výkresu se objevilo číslo výkresu.


Děkuji
Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 283
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2018 v 13:10
Mohl by jste prosím vytvořit například screenshot, kde by bylo patrné kterou iVlastnost ze součásti chcete mapovat na konkrétní sloupec na výkrese ? Přiznám se, že se trošku ztrácím v označení "číslo součásti", "číslo výkresu", "název výkresu"

Děkuji
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 226
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2018 v 16:56
Raději bych nějaké krátké video k tvorbě kusovníku.
Jestli mohu poprosit.


Děkuji E.


Upravil emanuel1200 - 29.led.2018 v 18:41
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 226
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2018 v 21:13
Tady je kusovník a co vlastně chci.Vytvořit nový sloupec a vněm aby se ke každé položce zobrazovalo číslo výkresu které napíši v uživatelských vlastnostech do rohového razítka.Chtěl bych ,abych mohl dané  vytištěné výkresy hledat podle vytvořených čísel výkresu.

Děkuji


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 36894/Ks.jpg




Upravil emanuel1200 - 30.led.2018 v 21:24
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 226
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.led.2018 v 21:23
V kusovníku jsem vytvořil novou vlastnost číslo výkresu a teť otázka jak nejlépe tam zadávat ty čísla.


Děkuji
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 36894/NN.jpg


Zpět nahoru
rebeaud Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 09.lis.2017
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rebeaud Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2018 v 13:11
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na vypisování dílčích součásti v kusovníku. Mám inventor 2017, když používám frame generátor - mimochodem úžasná věc, ale občas nebo spíše často jsem svědkem toho, že když chci udělat výkres, a ze součásti kusovník tak mě to napíše např. místo jednotlivých profilů jaké byly použity, tak v kusovníku se objeví jeden řádek třeba 18 ks a je tam napsáno (různé). Nevím si s tím rady, někdy mě to popíše každý profil, délku, hmotnost atd.. spočítá si je dle kusů, ale někdy to všechny profily hodí dohromady a napíše jen "různé".

Nevíte náhodou čím by to mohlo být, zda někde dělám chybu, nebo v nastavení?

Děkuji za odpověď.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 901
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2018 v 15:16
Tak jestli jsem původnímu dotazu dobře rozuměl, tak bych číslo výkresu zapsal již do modelu (např. do čísla součásti, které řídí "slučování jednotlivých ipt" resp. pokud je stejné číslo součásti, sečte tyto díly v kusovníku sestavy...).
Případně jej zapsat do Uživatelských vlastností (nebo prostě někam do iVlastností modelu). Poté kusovník nasměřovat na tuto iVlastnost, jak ukazuje Petr Klimeš. A stejným způsobem si upravit razítko, kdy se bude jako číslo výkresu zobrazovat právě konkrétní iVlastnost z modelu...

Opačně z razítka do kusovníku by bylo spíše na programování.


Ad *Různé* - to je chyba pramenící ze sloučení součástí se stejným "ČÍSLEM SOUČÁSTI" a rozdílnými hodnotami, které má zapsat do tabulky.
Např. máte profily U100 (délky 50, 100 a 150) - pokud budou mít všechny tyto profily v čísle součásti jen U100, tak nemá co zapsat do délky profilů (G_L)... Případně pro jinak lišící se iVlastnosti vyplní právě *Různé*.
Pro hromadné sečtení profilů se dá používat vzorec =<Stock number> - <G_L> - pokud je hodnota (délka profilu) G_L exportována v parametrech... Předpokladem je mít typ profilu ve Skladovém čísle <Stock number>, což bylo základní nastavení Obsahového centra...

EDIT: Dodán obrázek.
PS: nějaká videa se dají najít na Youtube nebo ve video ukázkách zde na foru...



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1030/Kusovnik.png





Upravil Cheff - 31.led.2018 v 15:42
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 488
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2018 v 06:37
Ke kusovníku - jen doplním kolegu:
Veškeré informace daného partu (materiál, polotovar, název a číslo součásti / výkresu...) má nést už primární model. Řešit toto v sestavě či výkresu, to je jako jít proti proudu řeky.
Co se osvědčilo: číslo součásti = soubor = buď nomenklatura, nebo číslo výkresu, nebo katalogové číslo dílu. To znamená, že pokud díl kreslím pro výrobu, mám pod jedním číslem součásti 2 soubory - model ipt a výkres idw. Výkres si pak všechny data bere přímo z modelu - jen tvořím pohledy, okótuji a doplním informace pro výrobu. U nakupovaných dílů stačí model samotný, výkres netřeba.
V sestavě pak je (pro rozpisku výkresu) výhodné, použít substituci => když je číslo výkresu, v rozpisce dále použij data ABC, když není č.v. a je nomenklatura, použij data XYZ...
Funguje to.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Petr Klimeš Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 05.led.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 283
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Petr Klimeš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2018 v 10:37
Dobrý den,
nachystal jsem video tip na doplnění sloupců do kusovníku, který si můžete prohlédnout zde
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 226
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.úno.2018 v 17:39
Moc děkuji, skvělé video a vše se podařilo.


Dík Emil
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,360 sekund.