Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6307 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Spojenie vlozenych rodin

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
suuubo2205 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.kvě.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2015, Acad 2015
Stav: Offline
Bodů: 32
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace suuubo2205 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Spojenie vlozenych rodin
    Zasláno: 31.led.2018 v 10:58
Zdravim,

chcel by som vytvort rodinu stlpa ktory je na hornej casti obaleny izolaciou. Ked to vytvorim ako jeden model a dam kazdej casti vlastny material tak pri spojeni sa mi materialy zleju dokopy. Jav ktory som uz casto krat videl a  vzdy som si povedal ze nabuduce tam tu izolaciu vlozim externe (nested family - generic model). Bohuzial nieje to take jednoduche lebo teraz ked ju chcem spojit tak mi dovoli vybrat bud jednu alebo druhu. Nasiel som nejake napady online ale nic nefunguje. Rodinu prdavam do prilohy
Připojené souboryrfauploads/63129/COL_Obdĺžnik_S_izoláciou.rfa


Paly
Paly S.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3151
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2018 v 09:27
Konstrukční sloup je v naprosté většině "vyráběný" na stavbě, izolace se na něj dodělává až někdy ke konci stavby. Nemá důvod být součástí sloupu, to jen naše snaha si práci zjednodušit nás k tomu vede. Spojení rodin v rodině nepůjde, to (mám dojem) v rámci editoru rodin nikde nefunguje, pokud znáte příklad, klidně napište. Mnohem vhodnější je varianta vkládání izolace coby samostatné rodiny až v projektu - ať už jako GM nebo stěna nebo něco jiného. Nebo vytvořit z těch dvou entit grupu a tu pak vkládat na místo sloupu.
Zpět nahoru
suuubo2205 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.kvě.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2015, Acad 2015
Stav: Offline
Bodů: 32
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace suuubo2205 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2018 v 14:27
Ja som si aj nieco podobne myslel. Je to velka skoda lebo by som to potreboval v troch alebo 4 rodinach. Aj tak sa mi to zda divne lebo sa to javi ako keby rodina mohla obsahovat iba jeden material ale zazil som rodiny co obsahovali aj viac. Je pravda ze som nedaval pozor na to ako sa prvky vykreslovali. Rozumiem preco to tak je ale pride mi to odveci. Este sa tomu povenujem a ked tak sa ozvem ak zistim nieco ine.

Je samozrejme ze sa snazim zjednoduhsit si pracu. tymto sposobom mam aj samotny stlp pod kontrolov. Zmeni sa tvar a izolacia sa zmeni s nim. Nemusim na to mysliet. Napad s groupov sa mi zda v tomto pripade dobry ale uz ho neviem aplikovat na prievlakoch s izolacoiu. A samostatna rodina je krajne riesenie. To by chcelo porovnat casove naroky na "vkladanie, upravenie rodiny do polohy, zavazbit kazdy jeden a joinut" s "vlozenim, premenit ciary na invisible a nakreslit pozadovane ciary.". tazko povedat.

Este sa vas spytat co si myslite o tom keby som spravil 2D reprezentaciu stlpu s izolaciou (podorys, priecny aj pozdlzny rez), zavezbil a link-ol parametre. Fungovalo by to z hladiska revitu aj prakticnosti?
Paly S.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3151
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2018 v 14:42
Původně odeslal(a) suuubo2205 suuubo2205 napsal(a):

Jako keby rodina mohla obsahovat iba jeden material ale zazil som rodiny co obsahovali aj viac.
Spojená geometrie v rámci rodiny má jeden materiál a jednu viditelnost. Pokud nejsou spojené, materiálů a viditelností může být ...

Původně odeslal(a) suuubo2205 suuubo2205 napsal(a):

Este sa vas spytat co si myslite o tom keby som spravil 2D reprezentaciu stlpu s izolaciou (podorys, priecny aj pozdlzny rez), zavezbil a link-ol parametre. Fungovalo by to z hladiska revitu aj prakticnosti?
Asi ne, otázka výkazu izolace? To byste musel ještě dodělat parametr objemu a vypočítat objem / plochu izolace. 3D prezentace?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.