Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 8952 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pole

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2019, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 198
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pole
    Zasláno: 12.úno.2018 v 11:20
Dobrý den,
mám dva dotazy na pole.
1. V pohledu chci vytvořit pole symbolických čar, což lze ale už nefunguje moc dobře vazbení - poloha, délka. Lze nějak jednoduše vytvořit pole symbolických čar u kterých budu parametry měnit počet (to je bez problému), délku a polohu?

2. Lze vytvořit pole, kde budu moci mít jen jeden prvek? Co jsem zkoušel tak asi ne a musel jsem vytvořit pole, kde parametr ošetřit podmínkou, aby byl min. počet 2 a pokud byl počet 1, tak toto pole skrýt a zobrazit samostatný stejný prvek.

Momentálně vytvářím rodiny v revitu 2016 i když mám nainstalované novější verze z důvodu nemožnosti ukládat zpětně do starší verze.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2018 v 11:45
1. mělo by jít bez větších problémů, jen upřesnění - myšleno v pohledu v rodině. Vše se váže k referenčním rovinám/čárám. Možná nějaký příklad?
2. přesně tak, nejde.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2019, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 198
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2018 v 12:08
Přikládám rodinu pouze referenčníma rovinami a čárou, kterou bych chtěl mít v poli.

Připojené souboryrfauploads/2271/Obecný_model-test-pole.rfa

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2018 v 12:35

Připojené souboryrfauploads/74/Obecný_model-test-pole.rfa
Nějak tak.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2019, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 198
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2018 v 13:17
Možná jsem zvolil zrovna moc jednoduchý příklad, když čára byla na středové referenční rovině.
Abych to shrnul.
Vytvořím čáru a okótuji její délku.
Vytvořím pole z čáry a kóty délky.
Zarovnám první čáru k vodorovné referenční rovině.
Zarovnám druhou čáru k vodorovné referenční rovině představující rozestup.
Zarovnám např. levé okraje první a druhé čáry ke svislé referenční rovině.


Připojené souboryrfauploads/2271/Obecný_model-test-pole-v2.rfa

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2018 v 15:08
Dnes už nemám možnost to vyzkoušet, ale až na ten poslední bod je to tak správně. Akorát ta čára (tedy koncove body cary) nemůže být zarovnaná ke dvěma rovinam, ale jen k jedné. Delka cary je pak urcovana kotou.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.