Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2915 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vlastné zadanie Field expression - Field

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vlastné zadanie Field expression - Field
    Zasláno: 13.úno.2018 v 14:54
Je možné zadať vlastné "Field expression:"?

Príklad:
mám text, ktorého Field expression je "%<\AcObjProp Object(%<\_ObjId 1792916172032>%).TextString>%"
toto by som potreboval zadať do iných listov ako field - aby sa obsah textu zobrazil na viacerých stranách podľa jedného konkrétneho textu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2018 v 15:04
Pokud je to v rámci jednoho výkresu (DWG souboru), stačí tento kód pole zadat v libovolném textu (příkaz DTEXT) - zůstane odkaz na jednotný zdroj.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2018 v 15:07
Confused tak takéto riešenia ma fakt nenapadlo - a aké prosté :D

Ďakujem
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2018 v 15:34
Mám ešte jednu otázku ohľadom "prenášania" obsahu pôvodného textu.
Je možne "preniesť" celý obsah pôvodného textu MTEXT (_MTEXT) aj s odrážkami a číslami formou field bez toho, aby tam zobrazilo všetky položky (riadky, hrúbku písma...) cez "kód"?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2018 v 17:20
Myslíte dynamicky přenést obsah MTextu, ale bez řídicích znaků? To asi nepůjde. Odříznout řídicí znaky (nedynamicky) lze např. pomocí MTextCF (viz Download).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17577
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2018 v 17:30
Tak jsem trochu zaexperimentoval a jde to. Kód pole musíte před vložením lehce upravit:

%<\AcObjProp Object(%<\_ObjId 2203960724656>%).TextString>%
-->
%<\AcObjProp Object(%<\_ObjId 2203960724656>%).Text>%
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2018 v 21:11
Funguje to super
Text je síce trošku hrtubší, ale text sa pekne prenesie bez zbytočného balastu 
Ďakujem
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7269:VIPDynamické pole z částí hodnot vlastností výkresu (Název, Předmět, Autor, Uživatelské)
Tip 5778:VIPKomplexní výpočty v textových polích AutoCADu.
Tip 5338:VIPAutomatický atribut s hodnotou souřadnice přepočtenou koeficientem (aritmetický výraz v textovém poli).
Tip 4900:VIPVýkresové texty automaticky aktualizované z externí databáze.
Tip 3685:VIPPokročilé formátování textových polí AutoCADu 2005 (a vyšších), definování polí i v LT.
Tip 9617:Jak se zbavit zobrazení "----" v prázdných polích?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.