Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6445 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přenos výkresu s obrázky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 472
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přenos výkresu s obrázky
    Zasláno: 21.úno.2018 v 17:24
Dobrý den,

je nějaká pohodlna metoda (třeba přes A360, Myhub Fusion), jak s kolegou sdílet výkres v dwg, který obsahuje obrázky?
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Online
Bodů: 5894
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2018 v 17:33
Dobrý den,

mělo by to jít skrze A360 Drive, jen je nutno mít obrázek ve stejné složce jako výkres a pro upload použít synchronizační komponentu Autodesku. Osobně nezkoušeno, čerpám z podobného příspěvku na Autodesk Community
PepaR
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17504
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.úno.2018 v 18:02
Myslíte výkres který má připojené obrázky? Stačí jej sdílet standardně příkazem SDÍLEJONLINE - obrázky v relativní cestě (mohou být kdekoliv) se tímto příkazem automaticky publikují zároveň se samotným DWG výkresem (a na absolutní cesty upozorní, popř. upraví).

Příklad (horní obrázek bez uložené rel.cesty):
http://autode.sk/2CzFVYE
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 472
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.úno.2018 v 20:33
Ano, myslím výkres s připojenými obrázky.  Problém nastava, když kolega nemá Autocad.

V principu mi jde o to aby kolega uploadovál výkres s obrázky, já mu do toho dál přípomínky, zda to děl dobře a on mhl dále v něm pokračovat.

A pravě ted s jednim kolegou jsme si zvykly na Fusion a propojení s A360 nebo spíše MyHubem. On nakresli model, já mu to přípominkují a pravě hledám arlternativu i s dwg výkresy, které obsahují obrázky. (To jsem mohl zminit v prvním příspěvku)...

Kdysi jsem to zkoušel přes AutoCad 360, ale ted nevím zda se mi to povedlo...
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17504
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2018 v 07:29
Ano, použijte popsaný způsob. Pro online prohlížení a připomínkování nepotřebujete AutoCAD ani AutoCAD mobile (360).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 472
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.úno.2018 v 14:15
Vyzkoušel jsem ten způsob.
Nahrání dwg i externními obrázky, šlo. Pak jsem zkoušel jen dwg, protože obrázky už jsou v A360 a pokud jsou ve stejné složce jak dwg, tak při připojování to šlo (obrázky měli absolutní i relativní cestu). Ovšem pokud mám obrázky rozhazené ve více složkách tak nenašlo a nahrálo to obrázky znovu. Ale nikde jsem nenašel v A360 ikonku přípomínky.

Tak jsem zkusil přímo nahrát v MyHub do projektu jako sestavu. Když nahrájí dwg jako sestavu a vyberu obrázky, tak je to v pohodě. V hubu se mi zobrazi jen dwg. Zkoušel jse nahrát jen dwg, a obrázky už byly ve složce, ale nepropojilo se to, škoda.

Jen menší drobnost, v dwg mám barvu hladiny zelenou (protože je viditelná na všech obrázcích), ovšem v online modu je bíle pozadí a černa hladina nebo opačně, jde to nějak změnit?
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6418:Jaký rastrový formát zvolit pro přenos obrázků?
Tip 193:Rastr připojený v AutoCADu 2000 není viditelný v LT2000.
Tip 499:Jak přenést AutoCAD výkres do Wordu či do jiné Office aplikace?
Tip 5167:VIPŘešení potíží s přiřazením materiálů do Revit souboru ve VIZu.
Tip 4891:Rastrový obrázek je v MapGuide vidět rozmazaně.
Tip 4964:VIPJak převést DWG soubor do PDF bez AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,809 sekund.