Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 8721 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

funkce Orto F8

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Targo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.lis.2016
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD LT 2016
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Targo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: funkce Orto F8
    Zasláno: 27.úno.2018 v 10:01
Dobrý den,
vlastním AutocadLT 2016, před cca 4 měsíci mi začala dělat problémy funkce Orto. Když začnu kreslit čáru a během kreslení chci přepnout F8, aby se kreslila rovně/šikmě, tak mi jakoby myš vyskočí z okna a nereaguje. Musím myší najet na vedlejší obrazovku, tam kliknout, pak se vrátit zpět a ukončit kreslení, protože to kreslit odmítá. V podstatě jde o to, že kreslení rovně nebo šikmo si musím nastavit ještě před tím, než kliknu na ikonu čáry a začnu kreslit. Pokud to chci Fosmičkou přepnout v průběhu kreslení, tak se to sekne. Nevíte někdo čím by to mohlo být a kde se to dá nastavit, aby to fungovalo normálně. Celkem dost mě to během kreslení zdržuje.
Děkuji všem za rady.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17519
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 10:07
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Targo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.lis.2016
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD LT 2016
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Targo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 10:30
Rád bych to zkusil, ale jak nastavím TEMPOVERRIDES na 0?
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 10:34
Taky můžete přepínat na orto ikonou ve stavovém řádku dole - i uprostřed příkazu

Co se týče TEMPOVERRIDES - prostě napíšete do příkazového řádku a vyzvání změníte hodnotu
J. Mantlík

Zpět nahoru
Targo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.lis.2016
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD LT 2016
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Targo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 12:51
Super, děkuji, už to funguje :-)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9086:VIPJak vytvořit 2D axonometrický pohled v AutoCAD Plant 3D?
Tip 11167:Problém AutoCADu ve Windows 10 Anniversary Update (klávesa F8).
Tip 1120:Jak spustit Windows 2000 v "Safe mode"?
Tip 1699:Orto režim v 3D Studiu.
Tip 1255:Orto panoramování.
Tip 9799:Jak nastavit výchozí styl zobrazení při tvorbě Ortho pohledů v Plant 3D?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.