Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 5506 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

EXTRDATA

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
ibanato Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.kvě.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
ACAD2013, ACAD2016
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ibanato Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: EXTRDATA
    Zasláno: 06.dub.2018 v 10:26
Dobrý deň
Doteraz som túto funkciu Autocadu nepoužíval,ale teraz by sa mi zišla. Prakticky je mi v nej všetko jasné, ale jednu vec tam neviem nastaviť (možno sa ani nedá). Využíval by som ju na výpis súradníc bodov inžinierskych sietí. Do konkrétnych bodov som si vložil kružnice a následne dal vyexportovať ich stredy. Bohužiaľ jednotlivé body sa dajú zoradiť len vzostupne (zostupne). Následne teda treba pracne identifikovať jednotlivé body vo výkrese, ktorá súradnica ku ktorému bodu vlastne patrí. Nedá sa nejako nastaviť , aby mi body vypisovalo povedzme v poradí v akom som ich selektoval?
Ďakujem za rady.
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 173
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2018 v 10:37
Zdravím,
to nevím - myslím si že ne, ale dal bych do kružnice atribut - číselnou hodnotu, ten bod přece musí mít svůj i identifikátor, a ten přepisoval. Následně export data včetně tothoto atributu...
 
Ondřej
 
jen doplním "do BLOKU kružnice atribut"


Upravil Ondřej Urban - 06.dub.2018 v 13:03
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17493
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2018 v 12:44
Pokud na to chcete použít EXTRDATA, bylo by potřeba nejprve do bodů vložit bloky (s atributem), např. pomocí P2BLK:
a pak případně body očíslovat pomocí BlockC:
 
anebo na to jít úplně jinak, třeba přes Click2XLS:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
ibanato Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.kvě.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
ACAD2013, ACAD2016
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ibanato Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2018 v 13:19
Ďakujem páni za odpovede, vyskúšam.
Zpět nahoru
ibanato Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.kvě.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
ACAD2013, ACAD2016
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ibanato Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 08:30
Utilitka Click2XLS je presne to čo som hľadal. Spýtam sa ale ešte na jednu drobnosť. X-ovú súradnicu mi vypisuje so štyrmi desatinnými miestami, Y-ovú ale s tromi (zaokrúhluje). Priamo v Exceli si to viem samozrejme upraviť, ale dá sa niekde nastaviť aby bola aj tá hneď so štyrmi? 

EDIT: tak asi najlahšie je rovno v tej tabuľke preddefinovať formát buniek pred klikaním na jednotlivé body. 



Upravil ibanato - 10.dub.2018 v 08:36
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17493
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 08:39
Do Excelu se tam obě souřadnice posílají stejně, a obě jako číslo, tedy s plným počtem desetinných míst - to musí být formátem nastaveným v Excelu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2018 v 08:52
Nechci se rouhat, ale proč proboha potřebujete u inženýrských sítí 4 desetinná místa ? To myslíte, že Vám to vytyčí nadesetinu milimetru?
Normálně se vytyčuje na 2 desetinná místa, jenom snad železničáři (? ) na 3
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5635:K čemu v AutoCADu slouží soubory .DXE?
Tip 6709:Jak odstranit nechtěné reference na soubory .DXE?
Tip 8560:Jak exportovat výkresové texty AutoCADu do Excelu?
Tip 5383:Jak vložit blok do všech vrcholů (nebo koncových bodů) zvolené křivky?
Tip 578:Jak posčítat délku vybraných úseček, křivek, oblouků, kružnic, elips a multičar ve výkresu?
Tip 11894:Automatický výkaz počtu bloků ve výkresu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,235 sekund.