Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6272 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Duplikace modelu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
peterka256 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peterka256 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Duplikace modelu
    Zasláno: 09.kvě.2018 v 22:01
Mivam vetsi mnozstvi modelu jako napr. na obrazku ktere se lisi jen poctem a rozmisteni montaznich otvoru, velikosti okraju apod. Problem je, ze je obcas treba zmenit i napr. tvar tech 4 "pacicek" a to u vsech modelu cele serie stejnym zpusobem, coz je pruda neskutecna, delat to treba 20x.

Hodne by pomohlo, kdybych si nakreslil desku bez montaznich der, jen s temi dvema krizi, tu pak nejakym zpusobem duplikoval, ale tak aby se neztratila vazba na puvodni model a u tech duplikatu bych nasledne umistil montazni otvory apod. do kazdeho jinak dle potreby. No a v pripade potreby zmenit neco na puvodnim modelu, by se tato zmena prenesla na vsechny duplikaty.

Existuje moznost jak takovou vec provest v Inventoru? Doufam ze jsem to popsal stozumitelne.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 65085/fff.JPG


Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1353
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2018 v 22:28
Exituje:)
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1353
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2018 v 00:05
Pokud se cást jen kopíruje tak staci nakreslit jeden model a ten mít odvozený  na kazdém  kopírovat nkrát plochu z původního.  V zákaldním modelu se udělá úprava a ve všech  daších se to upravim pomocí  odvození a a funkce pole
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 476
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2018 v 08:45
Taky bych volil cestu podobně jako píše miaklss. Základní tvar "paciček" v jednom modelu, ten pak odvodit do "konečné" součásti, napolohovat dle potřeby, přidat další základní tvary pomocí polí, dodělat rámeček, otvory apod., ... možnosti jsou otevřené. V případě potřeby změnit základní tvar a následně aktualizovat modely konečných dílů.
Jen bych si dával pozor na to, jak "přichytávat" návaznou geometrii k odvozenině s ohledem na možné změny základního modelu, aby bylo minimalizováno riziko chyb při aktualizaci.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 488
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2018 v 11:38
Pokud jsou ty "pacičky" tvarově pořád stejné a mění se jen rozměry... popřemýšlel bych o funkci razník.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
peterka256 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.říj.2015
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peterka256 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.kvě.2018 v 16:28
To odvozeni vypada sice mirne krkolomne, ale pouzitelne.
Dik za radu.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 901
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.kvě.2018 v 10:15
Pokud vím, tak razník je iPrvek, tedy rychle vytvoříte (vložíte, případně uděláte přednastavenou změnu), ale zpětně se již "měnit" nedá a bude to zmiňovaný opruz - měnit razníky v 20ti modelech...

Osobně mi nejlepší řešení přijde zmiňovaný odvozený model...
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.