Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3213 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Windows 10 verze 1803

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Windows 10 verze 1803
    Zasláno: 28.kvě.2018 v 14:45
Dobrý den všem.
Chci se zeptat, zda jste již někdo zkoušel kombinaci Inventoru 2018 (AutoCADu Mechanical 2018) a Windows 10 verze 1803. Já si s tím hraju půl dne a zatím jsem nenarazil na problém. Ale po předchozích zkušenostech s aktualizacemi se raději ptám, než mi to kolegové pustí do všech stanic ve firmě.
Předem děkuji za odpovědi.
Mašek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17678
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2018 v 17:14
Zatím asi málokdo nalezl odvahu - po řadě příběhů se ztracenými daty po aktualizaci. Nicméně i se samotnými produkty Autodesku jsou hlášeny některé menší problémy (zatím není úplně jisté, zda nastávají obecně u všech):

- Publikování PDF v AutoCADu (specifické)
- Použití Hydraflow v Civil 3D
- Potíže v InfraWorks (specifické)
- Obrábění děr ve Fusion 360 (specifické)
- XPS Viewer (mj. pro DWFx) již není součástí čisté instalace Win10 (update ho neodstraňuje, a lze stáhnout samostatně)
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2018 v 09:37
Děkuji za odpověď. Alespoň nejsem sám, kdo má z aktualizací v poslední době strach.
Podle kolegy máme zatím ve firmě verzi 1803 na cca 10 PC, z toho ale jen jedna stanice s CAD. Ostatní jen kancelářské počítače. Zatím bez vážnějších problémů.

Mašek
Zpět nahoru
VejvodaT Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 12.pro.2014
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 73
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VejvodaT Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2018 v 10:35
Připojím pár svých postřehů, co se týče W10 verze 1803 (úsměvné je už jen to, že Dubnový update má označení 03 a prakticky byl vydán v Květnu). Instalace na nový stroj je v pohodě, tam jsem zatím nezaznamenal žádné neduhy (pokud nejsou použity specifické SSD disky). Horší je to u již běžících strojů. U jednoho notebooku si W10 nově nainstaloval všechny síťové karty, použil standardně DHCP, ale stahé pevné adresy zůstzaly "někde" uloženy. Takže výsledek je, že původní IP nejdou použít a musel jsem nastavit nové. U dalšího počítače update neproběhl, tvářil se že jde, nakonec zůstala původní verze. Až po druhém spuštění aktualizace to vyšlo. A na stroji s CADem to ani nezačalo, protože jako antivir tam je Avast. Tam W10 žádá o odinstalování, že to je nekompatibilní software.

Takže ano,  je důvod se obávat aktualizace. Bezesných nocí díky W10 už mám za sebou taky pár.
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2018 v 09:56
Firemní PC si zatím s touto verzí stojí dobře. Jsou to běžící stroje, žádné nové instalace. Ovšem jsou to až na ten jeden kancelářské stroje, takže jen Office programy a běžná grafika.
Co jsem zatím četl na netu, problémy mohou nastat i při některých antivirech (AVG, Avast - u toho instalátor verze vyžadoval rovnou odinstalaci) a u některých grafických karet.
Poslední dva velké updaty si mně ovšem "vychutnaly" doma. Nejprve jsem na svém NB (Asus ROG G74Sx) před Vánocemi aktualizoval ovladače a pak instaloval verzi 1709. Ta ovšem šla rychle pryč, protože nešlo spustit WoT. Po Velikonocích  mi systém začal vnucovat opět update. A to tak, že po startu mi oznámil zahájení stahování a to nešlo zastavit jinak než restartem. Protože už byla nová verze WoT, vzal jsem NB do práce s tím, že to přes den v klidu odklikám. Aktualizace se stáhla, provedla kontrolu připravenosti systému a spustila se. Po několika očekávaných restartech ovšem skončila čenou obrazovkou s blikajícím kurzorem.Návrat do bodu obnovy byl nemožný, instalace je smazala. Návrat k předchozí verzi systému nemožný, předchozí verze nenalezena. Opětovné spuštění update též nemožné z důvodu chyb při spuštění.
Takže systémový disk připojit k jinému PC a kopírovat data na externí disk. Disk vrátit a vymontovat druhý disk, protože s ním nejde spustit obnovu zálohy systému. A jelikož obnovovací DVD jsem měl ještě z původních Win7U, tak při prvním vypnutí oblíbená hláška "Počítač nevypínejte ... instaluje se 177 aktualizací" ...
No a teď v pátek volal synovec, že instaloval verzi 1803 (Lenovo B590). Se stejným výsledkem ...
Mašek
Zpět nahoru
horror Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 03.kvě.2010
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horror Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2018 v 12:10
Přídám naši zkušenost s updaty na konstrukčních pracovních stanicích HP vyjma jedné kde je podobný CAD výpočtový HW.
U nás proběhly všechny updaty v pohodě a nyní jsme na WIN 10 verze 1803.

Naše stanice pracují s Inventor Professional na konstrukci MKP atd, dále CAD, nějaké rendrování atd.

Takže s přechodem na nový update nemusí vyjímečně být ani problém, rozdíl často bývá u ntb kde to může haprovat s drivery atd, ale na desktop to u nás 4x prošlo úspěchem.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17678
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2018 v 15:19
Pro InfraWorks 2019 je ode dneška k dispozici oprava kompatibility s Win 10 build 1803 - InfraWorks 2019.0.3.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,566 sekund.