Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2899 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přesouvání dílů v rámci obsahového centra

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přesouvání dílů v rámci obsahového centra
    Zasláno: 08.čer.2018 v 11:12
Potřebuji zjistit, jak přesunout díl v rámci obsahového centra, ale ne z databáze do databáze, ale v rámci jedné a dále bych potřeboval vědět, jak překopírovat díl v obsahovém centru, ale tak aby se nepřekopírovala celá původní struktura adresářů.

Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

Martin Depta
MORIS design s.r.o.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 1057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2018 v 18:31
Ani jedno podle mě není možné. Důvod je ten, že složka v obsahovém centru může definovat některé povinné parametry a ty nemusí být ve všech složkách stejné.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2018 v 21:23
Díky za odpověď. Toho jsem se bál. Takže musíme v rámci synchronizace názvů a struktury s naším informačním systémem všechno vytvořit znovu.

Martin Depta
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 1057
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čer.2018 v 10:17
Nevím přesně o co se jedná, ale než se pustíte do nějakých náročnějších operací, doporučuju si domluvit konzultaci, abyste nedělal tu práci zbytečně. Možná bude existovat nějaké rychlejší, elegantnější a robustnější řešení.
Příprava knihoven obsahového centra může fungování firmy ovlivnit na mnoho let dopředu a tady podle mě není prostor na nějaké unáhlené experimenty.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Online
Bodů: 277
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.čvc.2018 v 08:57
Zdravím,

řešil jsem podobnou situaci: Potřeboval jsem aby mi při použití dílu z OC se mi do kusovníku propisovaly naše skladovky, dodavatel, normu dle požadovaného formátu..... Bohužel jsem nepřišel na lepší řešení než si vytvořit novou vlastní knihovnu. Je to dost práce ale když víte co a jak tak to, neni problém jen spousta klikání a excelu.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/OC.JPG

  

Začal jsem u šroubů matic a podložek, pak jsem pokračoval přez záslepky, krytky , kolečka.... Nakonec jsem přišel i na to jak umístit do OC i kabelovou průchodku aby se zobrazovala jako jeden díl ale mohla mít individuálně posunutou či vyplou matici.

Pokud mohu doporučit:
1) vytvořit si vlastní knihovnu, nesahat na již normované
2) vytvořit si vlastní modely, nepoužívat DIN a ISO ( mají spoustu parametrů které běžnej smrtelník ani nevyužijete. Např.: sražení, na jednom dílu může být i několik typů sražení které při zakládání nových řádků musíte hlídat. Stačí že v mé knihovně má obyčejná podložka o 3 rozměrech 22 sloupců v excelu.)
3) Běžné díly jdou publikovat rovnou do knihovny ale díly se závity musí být nejdřív jako isoučásti aby se popsal závit a pak jdou publikovat do knihovny ( jinak mi závity nefungovaly )
4) doporučuji začít s publikací obyčejné krychle do knihovny na které si vyzkoušíte a upravíte propisování ivlastností z příslušných sloupců ( ČLEN, ČÍSLO SOUČÁSTI, NADPIS, POPIS, MATERIÁL, OZNAČENÍ VÝBĚRU, DODAVATEL.....) toto nastavení lze následně přez příkaz "upravit tabulku rodiny z excelu" zkopírovat a uložit jako vzor. 
5) to samé udělat s parametry modelu abyste získal vzor který se dá kopírovat z modelu do modelu.

Důležité je si vymyslet systém a toho se důsledně držet. Pokud člověk poruší pravidla co kam napsat tak se do toho dost zamotá a musím přiznat že kolikrát je to na smazání dílu a začínání znova.

Pokud se chcete do knihovny i přesto pustit, tak vám rád se vším pomohu.   
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9979:VIPV modelu Inventor Publisheru mi chybí díly Obsahového centra.
Tip 4665:Kde v Inventoru vzít normalizované díly?
Tip 9657:Nefunguje mi AutoDrop při vkládání prvků z Obsahového centra.
Tip 7071:Doporučený postup pro tvorbu knihoven upravených dílů Inventoru.
Tip 6302:Rychlé přepínání funkce Autodrop v Inventoru.
Tip 9033:Jak v Inventoru vkládat šrouby a matice podle ČSN?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.