Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6433 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

INVENTOR 2016 PRO

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 190
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: INVENTOR 2016 PRO
    Zasláno: 26.čer.2018 v 08:47
Zdravím s drobným dotazem.

Jelikož je doba tvůrčí práci příznivá, tak přemýšlím o upgradu PC pro I2016.
Tato verze je a zřejmě ještě dlouho bude verzí hodně dobrou a dostatečnou.

Proto bych rád věděl, do jaké technické "výše" lze navrhnout nový PC co do počtu jader procesoru, velikosti grafické karty a velikosti RAM tak, aby to pro I2016 bylo obsloužitelné na využitelné ke zvětšení výkonu.


První pohled je samozřejmě do stolních pracovních stanic DELL a HP.
Jde tedy pouze o to, co je I2016 schopen ještě využít / obsloužit.
Vše teď běhá pod WIN 10 PRO naprosto super, jen je potřeba operace ještě více urychlit.

Instalace SD disků je dnes již předpokladem.


Děkuji za případné posouzení či radu.

Jan Binder
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 17506
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2018 v 09:15
Záleží jak velké sestavy děláte. Největší urychlení přinese SSD, pak dostatek RAM (dle složitosti modelu) a pak grafika a rychlost CPU. Počet jader pomůže v některých operacích Inventoru - viz http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=984, ale pomůže odlehčit zátěž počítače v dalších souběžně běžících úlohách (antivir, pošta, web, indexování...). Trochu jiné nároky ale mohou mít související funkce Inventoru - simulace, Vault, vizualizace, nesting...
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 190
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2018 v 09:32
Děkuji za vodítko, sestavy jsou již velké na úrovni technologických celků i v tis. prvků.

- odlehčení PC více jádry v souběžných úlohách rozumím - OK

- RAM jsem zatím využití nad 16GB nezaznamenal - víc asi smysl nemá


- Gr. karta - nVidia P1000 oproti K620 viditelný pokrok nepřinesla, pak asi P2000 apod...

- ze souvisejících funkcí Inventoru připadá v úvahu vizualizace, statické výpočty, ale hlavně operace číslování, přejmenování a indexování prvků (postproces operace), včetně hromadných exportů DWG/DXF/STEP/PDF převážně pod makry. (Vault již nepoužívám.)



Je ale o co se opřít.


Jan Binder
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 241
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2018 v 09:43
Dobrý den.
RAM 16 GB bych rozhodně navýšil. U výkresů sestav typu potrubí ve strojovně kovacího lisu byl I2016 neskutečně pomalý. Už jen otevírání výkresů minimálně v řádu minut. S navýšením na 32GB velmi znatelné zrychlení.
Mašek
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 340
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.čer.2018 v 15:27
jojo, taky bych to viděl na 32GB RAM. Mám 16GB a stačí načítat složitější plošný díl z Catie a 16GB nestačí.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.