Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 5747 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nadmerná vekosť výkresu.

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Martinvozo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.zář.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martinvozo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nadmerná vekosť výkresu.
    Zasláno: 06.čvc.2018 v 11:12
Dobrý deň,
Nevieme si dať rady s nadmernou veľkosťou súboru. Keď vyčistíme výkres pomocou kresliacich pomocok (pedit) tak to nepomože, taktiež sme skúšali skopírovať len potrebný obsah bez blokov a referencií, do nového výkresu. Tiež bez výsledku. 
Zistili sme že medzi čiarami je neúmerné množstvo cca 2400. Aj keď vymažeme všetko z výkresu pri zapnutých hladinách a referenciách, dáme čistenie výkresu, čiary a  veľkost výkresu ostáva. 
Taktiež sme zistili že keď som vytvoril usečku, a tu skopíroval do nového výkresu stále tam bralo všetky tie čiary a  nadmernú velkosť .(skusal som to pre rozne hladiny a rozne čiary.) Stou čiarou kopirovalo aj všetky hladiny bloky....

Ešte sme priamo aj v čiarach skušali všetky tie čiary zmazať  a nepomohlo (foto).
TAK VELKOSŤ SUBORU AJ PRÁDZNEHO (V MODELY) JE 14,5MB) CO UŽ MA VPLYV NA PRACU A Už TO JEDNODUCHO IDE POMALY KED REGENERUJE UKLADA ZUMUJE ATĎ.  DENNE JE TO AJ HODINA SPOLU CO LEN TAK ČAKÁME KÍM SA ROZHÝBE PROGRAM.

Som si vedomí že pri nových výkresoch je to ok, lenže pri našej profesi 95% výkresov používame aj pôvodných, preto by sme potrebovali nejako poradiť.

Ps. súbor je riešený v dvoch verziách auto
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 19014/vymazanie_čiar.png

cad. a to 2012 a 2018. 

ďakujeme za každú radu a pomoc.



Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 1122
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čvc.2018 v 11:23
Je možné, že čáry jsou zavlečeny z výkresu *.dgn (Microstation).
Zkuste například vyčištění typů čar zavlečených z dgn
=^..^=
Zpět nahoru
Martinvozo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.zář.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2009
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martinvozo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čvc.2018 v 11:50
dakujem moc presne toto to bolo.
(musim sa naučiť este lepšie hladať už v exist. temach, za co sa ospravedlňujem)

ešte raz velika vďaka 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11421:VIPPosunuté nebo širší texty v DWG při úpravě vlastností ve Vaultu.
Tip 9885:VIPJak zamezit kótování směru toku média na výkresu isometrie?
Tip 9713:VIPNastavení barev komponentám výkresu Inventoru (VBA makro)
Tip 9064:VIPDávkové publikování PDF výkresů všech komponent v sestavě.
Tip 8463:VIPZměna parametrů modelu formulářem ve výkresu.
Tip 8274:VIP3 způsoby jak vytisknout celý výkres tence.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.