Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2972 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

UKOTVENÍ DETAILU

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 277
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: UKOTVENÍ DETAILU
    Zasláno: 30.čvc.2018 v 08:24
Zdravím,

Je možné aby jsem mohl třeba pomocí náčrtu nebo jinak uchytit detail tak, aby byl vždy vázaný na součást a při přeuložení a změně rozměru se pohyboval se součástí?

Mám parametricky řízenou celou sestavu a nejvíce času stráví na posouvání a znovu kótování těchto detailů. 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/DETAIL.JPG

  
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 488
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čvc.2018 v 08:29
Ano, možné to je. Aj docela snadné:
 
Vybrat detail / pohled (kruh, na zdrojovém pohledu) => pravé myš, připojit => vybrat bod, ke kterému pohled / detail navážete. Tady pozor - u parametrických modelů vyberte bod, který na výkrese bude VŽDY.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 277
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čvc.2018 v 08:46
díky,

Nejde náhodou podobná věc udělat i u Přerušení dílu?
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Rejlek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rejlek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.srp.2018 v 11:20
Vidím, že se nikomu nechce odpovědět, ale je to tak jak píšete nejde to.


David Rejlek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.