Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2638 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Parametry

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv
Autor
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.srp.2018 v 09:02
Docela by mně zajímalo, z jakých vzorců vycházíte při svých výpočtech. Zrovna těch 1120 mm délky je bez zbytku dělitelných 80. Je to 14x. Takže mám 2x 80 mm na odsazení od krajů a pak 12 roztečí na pole - to dává požadovaných 13 prvků v poli. A je to bez "chlupatých" čísel jako 84,923.
Problém není ani u ostatních Vámi uváděných délek. Pravda, někdy krajní odsazení nezadám zaokrouhleně na 10 mm a je 32 nebo 54 mm, ale to myslím, že by nemělo vadit. Obecně bych doporučil volit krajní odsazení tak, abyste se s vlastní délkou pole dostal na číslo dělitelné bez zbytku hodnotou rozteče nebo požadovaného počtu prvků v poli.
Můžete se přesvědčit v tabulce, kterou obsahuje přiložený ZIP. Zadávají se modře označené hodnoty, zeleně jsou hodnoty vypočtené, a pokud je kontrolní hodnota nenulová, vysvítí se červeně. Změnou zadávaných hodnot se v tabulce snadno přesvědčíte, jak pole vychází.
To samé Vám zajistí i vzorce v parametrech Inventoru. Jen to barevné označení kontrolních hodnot asi nepůjde.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Par_10.jpg

Mašek
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 162
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.srp.2018 v 21:44
Zdravím .
Ty delky jsem uváděl jen jako příklad.Ale já když vyrábím výpln balkonového pole,tak mám příklad plocháč 8 mm a pak pole kulatin 8 mm a na konci zase plocháč a když to svařím musím mít mezi všemi prvky stejnou mezeru která se pohybuje podle normy kolem 80 mm ale pravidelnou.takže jak mezi plocháčem a kulatinou tak mezi kulatinami.Fakt je že v realu nejsou třeba 2 mm vidět.
Takže musím k výpočtu vzít delku třeba 1000mm,přidat k tomu 2x pulku pruměru kulatiny=8 mm,což mám 1008:12 mezer = 84 mm.U odsazení ale musím odečíst 4 mm,což mi dělá 80 mm a pak mám všude 76 mm mezi.
Totež je u té délky 1120+8=1128:13=86,7 stredové rozteč a odsazení musí být 82,7 a pak mám všude mezi 78,7.
Na výkresech sice můžu volit míry na celé delky,ale v realu je to horší.Protože když rozpočítám delku už postaveného balkonu na stejná pole,pak mi třeba vyjde 1125 a můžu si přát celé číslo,ale je mi to prd platné.
Ale dík za další postřehy
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 162
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.srp.2018 v 22:14

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 69659/pole.jpg

Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1028
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.srp.2018 v 11:53
Neskládejte zbraně :)
Bude to určitě nějaká drobnost. Já jsem to zkusil ještě jednou jako náčrt, tak se zkuste podívat, v čem by to mohlo být.
 

Připojené souboryiptuploads/9996/20180814-01.ipt
 
Je to rovnou jako příprava pro sestavu i s celkovou stavební délkou, načrtnutými svislými plocháči a mezerou pro svar (může být nulová)
 
Zpět nahoru
benzala Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 18.kvě.2016
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
autodesk inventor
Stav: Offline
Bodů: 162
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace benzala Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.srp.2018 v 18:47
Fantastické,smekám a děkuji.
Od tohoto se snad odpíchnu a časem příjdu na celé postupy.Ale mám základ a souvislosti.Musím se to naučit.Teď podle parametru mohu experimentovat,než mi to do té hlavy nateče.
Ještě jednou děkuji a slibuji že se budu učit :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <12 archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.