Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 7703 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Tvorba vlastní šrafy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
K4BlOs Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.srp.2018
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K4BlOs Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tvorba vlastní šrafy
    Zasláno: 20.srp.2018 v 13:35
Dobrý den, potřeboval bych pomoc s tvorvou vlastní šrafy. Hledal jsem návody jak na to a našel jsem co které číslo v souboru .pat znamená, ale abych řekl  pravdu, už se s tim trápim nejaký čas a šrafu stále nemám. Přikládám dwg kde jsou rozměry dle kterých by šrafa měla být a také můj pokusný .pat soubor. Prosím tedy o jakoukoli pomoc nejlépe kdyby mi někdo napsal alespoň jeden ze tří "kruhů" a podle toho bych si snad udělal i ostatní.
Děkuji

Připojené souborypatuploads/86498/SAK28.pat


Připojené souborydwguploads/86498/SAK.dwg

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5895
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2018 v 05:05
Dobrý den, 

pokud se vám nechce mordovat s definicí šrafy, zkuste nástroj  SUPERHATCH (_SUPERHATCH) z Express Tools.
PepaR
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17506
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2018 v 06:13
Takovéto složitější (oblouk se musí aproximovat polygonem) šrafy se nedělají ručně. Buď se generují z DWG podkladů pomocí nástrojů jako je HatchKit nebo HGEN. Nebo se nahradí (trochu neefektivním) SuperHatch, nebo se řeší jinými nástroji, např. KŘIVPOLE.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
K4BlOs Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.srp.2018
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K4BlOs Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2018 v 07:01
Děkuji za odpovědi. K programum jako HGEN nebo HatchKid, bohuzel v praci mi admin site nepovoli cokoliv instalovat, takze takovato tvorba sraf u me neni mozna. SUPERHATCH momentalne vyuzivam, ale neni to pro me moc idealni, protoze z bloku ve kterem mam vychozi styl pozadovane srafy mi to vytvori jakesi pole bloku ktere je oriznuto zadanou hranici kde chci mit srafu. Bohuzel se po vytvoreni s timto polem neda dale pracovat. Potrebuju mit pozadovany srafovaci vzor skutecne jako srafu abyxh s ni mohl dale pracovat jako s jinymi srafy v autocadu.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 1122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2018 v 12:28
Zkuste se podívat na jednoduché vzory s kruhy zde: Circles Hatch Patterns, případně použít Free AutoCAD Hatch Pattern Generator (soubor XLS). Nezkoušel jsem, bez záruky.
---
Další vzory jsou tady:
http://forums.augi.com/showthread.php?98876-Hatch-Pattern-with-Circles
(dostupné pro členy AUGI)
---
Místo složitého laborování se šrafou bych opravdu raději zkusil pole, které by se podložilo jako Xref a podložení pak ořízlo XOŘEŽ (_XCLIP) - jeví se mi to schůdnější.




Upravil vbehun - 21.srp.2018 v 14:46
=^..^=
Zpět nahoru
K4BlOs Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.srp.2018
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K4BlOs Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.srp.2018 v 09:56
Děkuji za vaše odpovědi. Nakonec jsem dle rady z blogu pana Panocha použil dynamický blok místo šrafy a s výsledkem jsem nyní spokojen. Pokud by to někoho zajímalo, přikládám výsledný blok.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17506
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.srp.2018 v 10:15
Dynamický blok bude o dost pomalejší než šrafa, ale snáz se připraví.
Ten váš DWG se ale nechová úplně dobře - dyn. uzly jsou na jednom místě a velikost pole neskáče po rozměru "buňky".
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
K4BlOs Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.srp.2018
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace K4BlOs Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2018 v 07:24
Dobrý den, děkuji za vaší reakci. Mohl by jste mi tedy prosím blok upravit tak jak si myslíte, že je to správně? abych se příště vyvaeoval případným chybám. Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17506
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2018 v 08:02
Aha, pardon je to asi dobře - předtím jsem načítal do Civil 3D a tam byly uzly spřažené do jednoho bodu (asi vliv AEC měřítka). V AutoCADu se chová dobře.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 505:Jak si vytvořit novou, vlastní šrafuru pro AutoCAD?
Tip 8981:Jak vytvořit vlastní WMS server s výkresy či mapami?
Tip 1316:Přidal jsem si do AutoCADu novou šrafu, ale nevidím její náhled v nabídce šraf.
Tip 7981:Postup vytváření KKS kódů v AutoCAD P&ID
Tip 7387:Přidání vlastního šrafovacího vzoru do Inventoru.
Tip 10810:Dutý tvar v editoru rodin mi ořezává objekty, jejichž geometrii ořezat nechci.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,326 sekund.