Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6169 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zadrhávání kurzoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pavel.romasek Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 07.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2008 LT
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.romasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zadrhávání kurzoru
    Zasláno: 30.srp.2018 v 09:37
AutoCAD 2017 + HP Elitebook 8770w (24GB RAM, i7 2.7GHz) + W10
Zdravím, mám relativně velký výkres 23MB (6 katastrálních území, zaměření atd...) a při pohybu nitkového kříže (kurzoru) se ten kurzor zadrhává. I když mám vypnuté všechny hladiny a pomalu přejíždím přes modelovou plochu, kříž skáče. Uchopování, trasování, dynamické zadávání, poznámky mám samozřejmě vypnuté, zkoušel jsem vypínat a různě upravovat HW akceleraci, aktualizoval jsem ovladače GK, čistil jsem výkres atd. a stále bez úspěchu. Soubor nemá exref, rastry, je ve 2D, má 10 rozvržení. Soubor pouštím z počítače. Vytížení proc a využití paměti je v pohodě - na relativně nízkých hodnotách. U malých souborů s tím problém nemám, a kupodivu to nedělá ani původní 20MB soubor, kde jsou katastrálky a zaměření. Dělá mi to jak čistý AutoCAD 2017, tak Civil 3D 2017.
Nemáte někdo radu, kde co nastavit, aby se to "jakoby nezasekávalo" - kreslit se v tom skoro nedá... Když tak můžu výkres poslat na odzkoušení, popřípadě poslat i video s chováním toho kurzoru. 
Díky moc!!!

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17492
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2018 v 12:58
Běží vám AutoCAD opravdu na akcelerované grafické kartě? Zkuste příbuzný tip 7286. Jaký je tam antivir?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
pavel.romasek Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 07.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2008 LT
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.romasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2018 v 13:45
Tip 7286 jsem vyzkoušel, než jsem sem napsal, googlil jsem i anglicky, ale problém to nevyřešilo. Jak poznám/nastavím, aby CAD běžel na akcelerované GK?Antivir mám Eset Endpoint...

Jinak se mi už možná podařila najít příčina - v katastrálních mapách bylo asi 50 tisíc objektů definičních bodů (23 tisíc bloků, opakovaly se max. 6x - takže 8790 různých bloků a text). Pomohlo vymazání - naštěstí je nepotřebuju. Teď má výkres 192 tisíc objektů ;-) Nicméně "skákání" kurzoru se už nekoná...

Taky by pomohlo ty bloky rozložit...

Pomohlo by ještě třeba ty katastrálky používat jako exrefy, nebo to práci se souborem zhorší?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17492
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.srp.2018 v 14:33
Ten dialog konfigurace grafiky vám řekne, na jaké kartě běží. Množství objektů by mělo výkres zpomalovat lineárně, vypnutím různých tooltipů a analýz objektů "pod kurzorem" by počet neměl mít žádný vliv na pohyb kurzoru. Xref nebo jeden DWG by mělo být z tohoto pohledu zhruba totéž.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7286:Zadrhávající kurzor v AutoCADu ve Windows 7.
Tip 5413:K čemu slouží nastavení proměnné DTEXTED na 2?
Tip 534:Šipka kurzoru se v seznamu hladin změní na přesýpací hodiny.
Tip 9386:Jak změnit barvu kurzoru v textovém editačním okně Inventoru?
Tip 5086:VIPNedokumentovaný dotazovací příkaz ADT a Civil3D.
Tip 2165:VIPCo dělat když zmizí textový kurzor v okně MTextu (či Wordu)?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.