Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3142 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zjednodušování modelů - úroveň detailů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
kmik Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.říj.2004
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kmik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zjednodušování modelů - úroveň detailů
    Zasláno: 03.zář.2018 v 10:28

Dobrý den, prosím o pomoc s následujícím problémem.
Mám model strojního zařízení, které je obehnáno oplocením. Oplocení tvoří panely, které mají vždy rám z jeklů a uvnitř pletivo.
Protože se jedná o poměrně rozsáhlý model, je potřeba to nějak "chytře" udělat s ohledem na zatížení počítače.
Z toho důvodu je pletivo vymodelované jako vysunutí vnitřního obrysu rámu (v podstatě "plech") a pokryté průhlednou texturou se vzorem pletiva. Pro ještě další zrychlení při práci v sestavě je tam nadefinovaná úroveň detailů "zjednodusene", ve které je part představující pletivo vypnutý.
Při práci v modelu to funguje docela dobře. Díky tomu, že textura je průhledná, je dobře vidět i zařízení za plotem.
Problém je však při vytváření 2D výkresu.
Potřeboval bych v něm mít více pohledů, přičemž u některých musí být vidět zařízení "za plotem" a u některých ne. Ideální by bylo, kdyby ty z pohledů, u kterých potřebuji vidět "skrz plot", mohly mít nastavenou úroveň detailů "zjednoduseni" - tam je pletivo vypnuté. Zdá se mi však, že všechny pohledy ve výkresu musí být ve stejné úrovni detailů. Nevíte někdo, jak to udělat, aniž bych musel u příslušných pohledů ručně vypínat viditelnost jednotlivých partů pletiva?
Pracuji v Inventoru 2017.

Děkuji
Milan.
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2018 v 12:14
Dobrý den.
Vložte do výkresu druhý "Základní pohled", pro který nastavíte jinou "Úroveň detailů". Z něj odvozujte všechny pohledy, které mají mít stejné zobrazení.
Mašek
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 476
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2018 v 14:24
Pro každý pohled na výkresu je možné používat jiné nastavení pohledové, polohové reprezentace i úrovně detailů zobrazovaného modelu včetně jejich různých kombinací.
Jen je dobré si jednotlivé reprezentace vhodně pojmenovat, aby se v tom člověk neztrácel.
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2018 v 14:50
Původně odeslal(a) Jiri.Dostal Jiri.Dostal napsal(a):

Pro každý pohled na výkresu je možné používat jiné nastavení pohledové, polohové reprezentace i úrovně detailů zobrazovaného modelu včetně jejich různých kombinací.
Jen je dobré si jednotlivé reprezentace vhodně pojmenovat, aby se v tom člověk neztrácel.

Mám Inv2018.3.1. U pohledu vloženého jako "Základní pohled" mohu změnit "Pohled", "Pozici" i "Úroveň detailů" podle potřeby. Pro z něj odvozené pohledy "Promítnutý", "Pomocný". "Řez" a "Detail" lze měnit jen "Pohled", další dvě volby jsou nedostupné. Pro jinou "Pozici" nebo "Úroveň detailů" musím vložit jiný "Základní pohled". V něm nastavím např. potlačení celého OC. A opět z něj odvozené pohledy drží toto nastavení.
Je to obecné chování a nebo dělám někde chybu?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1047/Pohled_2018-09-03_14-50-02.jpg


Mašek
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 476
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2018 v 07:17
To jsem spíš napsal trochu zavádějící informaci. Používám totiž z 99% jen pohledové reprezentace, úrovně detailů a polohové reprezentace jsou pro mě naprosto okrajová záležitost a proto jsem předpokládal, že fungují podobně. Omlouvám se.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11033:Hmotnost sestavy v závislosti na zvolené úrovni detailů.
Tip 5876:Jak lze exportovat do DWF pouze část 3D sestavy Inventoru?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 5901:VIPOkamžité otevření velké sestavy Inventoru.
Tip 5284:Stavební prvky jsou v řezu zobrazeny černě.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.